Detalji profesionalne egzekucije

Ubica prišao na motoru, muškarac pogođen u glavu i vrat sa šest metaka

  • 11.11.2019. 20:22

Ubistvo na Jadranskoj magistrali u Omišu, kod skretanja za Brzet, u subotu u 13.58 sati počinio je profesionalac: Karmelino F. (38) pogođen je u glavu i vrat sa šest metaka!

Streljivo je ispaljeno iz oružja kalibra 7,65 mm, a vjerovatno je u riječ bila o poluautomatskom pištolju Škorpion.

Nesretni muškarac doslovno je izrešetan, svi hici pogodili su u vitalne dijelove tijela te je pravo čudo kako njegova djevojka V. J. (39), koja se s njim nalazila u automobilu, na mjestu suvozača, nije povrijeđena, osim jednog hematoma i teškog stanja šoka, zbog kojeg je završila u splitskoj bolnici.

Ubica se do "Volkswagen Pola" u kojem je par sjedio dovezao motociklom. Stao je pored automobila, sasuo paljbu ne progovorivši ništa te potom odjurio u smjeru juga, prema Makarskoj.

Kako su poslije istražiteljima opisali svjedoci, riječ je o većemu motociklu s crveno-crnim oplatama. Marku i model, čini se, nisu dobro uočili, no zna se kako je ubica nosio crnu kacigu te modru jaknu.

Je li ih ubica pratio?

Navodno je tek nekoliko minuta nakon likvidacije viđen vozač motocikla sličnog opisa kako prolazi pored mjesta zločina, ovaj put u smjeru Omiša, no nije sigurno da je u pitanju bio upravo ubica.

Koji sat kasnije policija je pronašla dva “sumnjiva” motocikla, jedan na području Šestanovca, a drugi u Omišu, te su izuzeli tragove s vozila. Pronašli su vlasnika, kog su ispitali, no nisu ga zadržali u stanici.

Karmelino F. u subotu je u Omišu bio u nabavci (automobil je bio pun namirnica, voća i povrća), oko podneva sjeo u omiljeni kafić, gdje je obavio nekoliko razgovora mobitelom.

Oko 13.30 izašao je iz lokala, sjeo u automobil, gdje mu se nakon 15-ak minuta pridružila žena s kojom je u vezi posljednje dvije godine. Nosila je picu za njega i svoj sendvič iz restorana brze hrane.

Potom su krenuli kroz Omiš do skretanja za Brzet. Tu  su stali, no u tom trenutku naišao je ubica... Gotovo je sigurno da ih je pratio, iako zasad policija ne isključuje ni mogućnost da je Karmelino dogovorio sastanak, ne znajući da je u pitanju klopka.

Zbog toga su istražitelji pregledali mobitel ubijenog muškarca te pokušavaju utvrditi s kim je sve razgovarao posljednjih sati života, kao i alibije tih osoba. Također, zatraženo je i telekomunikacijsko vještačenje mobitela Karmelina F., ali i mobitela njegove djevojke.

'Ubica je očito pratio metu, sumnjam na ličnu osvetu!'

Kako za sada nemaju “čistu” situaciju u pogledu motiva, istražitelji su slučaju pristupili “široko”. Ubijeni muškarac nije bio poznat ni po kakvom kriminalu, ponekad je (uglavnom kad bi popio previše) znao biti “divlji” te se nije libio tuča, u kojima nikad nije izgubio. No to je bio nekakav maksimum njegova ponašanja van društvenih normi.

Njegovi prijatelji tvrde i kako se posljednjih godina smirio, pokušavao je pokrenuti vlastiti posao. Inače je bio vrstan majstor za keramiku, a navodno je sad namjeravao krenuti u posao s aparatima na sreću. Prije nekoliko godina držao je kafić u Pisku, gdje je živio s teško bolesnom majkom, nakon što mu je 2016. preminuo otac.

'Bio je najgori za sebe'

Pitanje motiva je ključno jer Karmelino nije bio tip osobe kojoj bi se neko volio zamjeriti, no isto tako nije bio lik koji je baratao nekakvim iznosima novca da bi to bio razlog za likvidaciju.

Zato kriminalističko istraživanje zasad ide u smjeru nekakvog duga čija se naplata “izbjegla” ovim zločinom, kao i eventualni ljubavni problemi kao potencijalno dovoljno jak motiv.

Zadnji sati Karmelina F.: Bio u kafiću, dugo pričao na mobitel

- Svim medijima poručujem da ne spominju nas i naša imena. Kad se sve završi, kad policija obavi istragu, sve ću vam reći. Cijelu istinu, od početka do kraja. Nemam riječi, ne možete ovo opisati nekome dok mu se ne dogodi. Ovo nikako nije normalna situacija. Karmelino nije ovo zaslužio. Pravu istinu o njemu mogu vam reći njegovi prijatelji i mještani. Bio je najbolji za druge, a najgori za sebe. U podne i u ponoć on bi vam ostavio sve svoje i pomogao svima, svim poznanicima - kazao je član Karmelinove porodice.

Pročitajte još:

Plakao i vrištao zbog smrti druga: Banjalučanin (22) optužen da je skrivio udes

Sin bivšeg poslanika: Pijani vozač kamiona usmrtio ženu kod Gradiške

Prijetio da će skočiti sa zgrade, pa sišao sa krova i odšetao

Preminula majka Nebojše Glogovca

Snimljena opasna vožnja koja je dovela do nesreće

Porno skandal u BiH ne miruje: Bunić djevojke vodio u krevet pa ih zapošljavao

Policajac na udaru zbog lošeg uviđaja nakon ubistva Jelene Marjanović

Nebojšu Glogovca i Mihajla Sporića povezuje jedan dirljiv trenutak iz 2016. godine!

Velika akcija obavještajaca u srpskoj fabrici oružja: Uhapšeni albanski špijuni?

Petorica osumnjičenih za silovanje maloljetnice pušteni na slobodu

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм