Objavljen cjelokupan snimak

Ubica Markovića pucao dok ga nije ubio, naočigled svjedoka

  • 05.11.2019. 08:06

Na snimku se jasno vidi kako mlađi muškarac prilazi Ljubomiru Markoviću Kići, koji stoji u grupi muškaraca, i počinje da puca dok se on daje u bijeg.

Snimak likvidacije Ljubomira Markovića Kiće (39), jednog od vođa navijačke grupe Alkatraz, pokazuje koliko je ubica bio riješen da ga ubije - hladnokrvno ga je likvidirao naočigled najmanje petoro ljudi! 

Na šokantnom video-snimku zabilježeno je da je Marković u petak oko 20.30 izašao iz balona za fudbal u Ulici Grčića Milenka. Pošto je sišao niz stepenice balona, stajao je u grupi momaka i vjerovatno čekao da prođu automobili kako bi prešao ulicu. Tada mu s leđa, užurbanim koracima, prilazi mlađi muškarac u kaputu i s kapuljačom na glavi. Marković djelimično okreće glavu i kad je spazio ubicu, koji je izvukao oružje ispod kaputa, počinje da trči preko ulice.

Napadač, držeći pištolj uperen u njega, počinje da trči za njim i hladnokrvno puca. Kića je uspio da stigne do benzinske pumpe, koja je od balona udaljena manje od 10 metara, i tu pada, a ubica mu prilazi i iz blizine mu ispaljuje još dva hica u glavu, a zatim bježi. Za sve to vrijeme petorica momaka stoje ispred balona i gledaju likvidaciju, a vjeruje se da je ubistvo vidjelo još ljudi koji su se u tom trenutku zatekli u ovoj ulici.

Sagovornik Kurira kaže da snimak pokazuje koliko je ubica bio hladnokrvan.

"Vidi se da je bio riješen da ubije Markovića. Kao programiran, ustremio se na žrtvu i nije joj dao šansu da pobjegne. Iako je i žrtva bila naoružana, nije stigla da potegne pištolj. Zaprepašćuje to što napadač nije prezao da li će ga neko vidjeti, niti je vodio računa o tome što Marković nije stajao sam. Najmanje pet osoba ga je vidjelo", objašnjava naš izvor.

Kriminolog Zlatko Nikolić objašnjava da je ubica „vojnik“ koji je dobio zadatak.

"Sudeći po načinu na koji je ubistvo urađeno, djeluje mi da je riječ o „vojniku“ iz tih navijačkih grupa, koji je dobio i izvršio zadatak. U prilog tome ide i to što vjerujem da je žrtva prepoznala ubicu i da je iz tog razloga počeo da bježi čim ga je ugledao, prije nego je zapucao u njega", rekao je Nikolić.

On navodi da vjeruje da policija već ima određene sumnje ko bi mogao da bude ubica, ali da je u cijeloj priči izuzetno bitan nalogodavac, jer je, kako kaže, neko ovo ubistvo naručio iz nekog razloga.

Čitav snimak možete pogledati OVDJE.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.