Akcija "Nišan"

U Vrbaškoj kod Gradiške zaplijenjen arsenal oružja

  • 05.11.2018. 19:11

Ručne bombe, protivpješadijske mine, puške, pištolji, prigušivači, više od 11 hiljada metaka, čak i zolja - sve su to prošlog vikenda pronašli službenici  MUP-a RS, Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma, na imanju u selu Vrbaška kod Gradiške. 

Na imanju lica sa inicijalima I.L. sa privremenim boravkom u Švajcarskoj, u sklopu akcije kodnog imena "Nišan", pronađena je ogromna količina naoružanja, koje je, kažu u MUP-u, bilo namijenjeno za crno tržište.

"U tom objektu sakrivena je nađena ogromna količina ilegalnog naoružanja, radi se o profesionalnom, vojnom naoružanju. Tu je više od 59 različitih vrsta pušaka, 20 pištolja različitih proizvođača i kalibara, zolja, kao i mnogi drugi primjerci oružja i municije," rekla je Mirna Miljanović, načelnik Odjeljenja MUP-a za odnose s javnošću.

Nadležnom tužilaštvu će protiv lica I.L. biti  podnesen izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela, a preko Interpola je obaviještena i švajcarska policija. U ministarstvu kažu da će nastaviti da rade na identifikovanju i ostalih koji mogu biti dovedeni u vezu sa međunarodnim krijumčarenjem naoružanja.

"Ove aktivnosti traju već duži period, i radi se o nastavku akcije "Nišan" koja je usmjerena upravo na spriječavanje međunarodnog šverca oružjem. Upravo ove aktivnosti - ne znači da je kraj, već se nastavlja istraga na identifikovanju drugih lica. Postoji sumnja da  su i druga lica bila uključena u ovu aktivnost oko šverca naoružanja," kaže Miljanovićeva.

Pripadnici Uprave za borbu protiv terorizma,  akciju u Vrbašci, realizovali su zajedno sa policijskim službenicima Policijske uprave Gradiška. Sve pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a na osnovu pisane naredbe Osnovnog suda u Gradišci.
 

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.