MUP Republike Srpske

U tri ugostiteljska objekta zatečeno ukupno 331 lice

  • 04.01.2021. 11:14

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske su, u prva tri dana ove godine, kontrolama ugostiteljskih objekata u saradnji sa komunalnom policijom i inspekcijskim službama evidentirli tri krivična djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, gdje je u tri ugostiteljska objekta zatečeno ukupno 331 lice.

Pripadnici Gradske inspekcije Prijedor u prisustvu pripadnika prijedorske Policijske uprave su u petak, 1. januara, u 20.45 časova prilikom kontrole ugostiteljskog objekta zatekli 150 lica, saopšteno je iz MUP-a.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, koji se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Pripadnici Policijske uprave Doboj su, istog dana, u Tesliću u jednom ugostiteljskom objektu zatekli 67 gostiju, a o događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, koji se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

U saopštenju je navedeno da su pripadnici Policijske uprave Doboj u subotu, 2. januara, u Tesliću u ugostiteljskom objektu zatekli i legitimisali 114 lica.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, koji se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Policijski službenici su u protekla tri dana evidentirali i 19 prekršaja po Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, a koji se odnosi na obavezu nošenja zaštite maske na javnim površinama.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi.

Pripadnici MUP-a Republike Srpske će, s ciljem zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, nastaviti sa sprovođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti.