Trebinje

U toku kriminalistička obrada uhapšenih u akciji "Maglić"

  • 12.02.2020. 18:15

U toku je kriminalistička obrada 12 privedenih u akciji "Maglić", rekao je Srđan Vukanović, portparol Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, pod čijim nadzorom se sprovodi ova akcija prosecuiranja osumnjičenih za krivična djela zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja i nesavjestan rad u službi.

Vukanović je naveo da kriminalističku obradu sprovode pripadnici policijskih uprava na području Srpske u okviru svojih nadležnosti.

Prema njegovim riječima, lica za koja bude utvrđeno da ima dovoljno dokaza da su počinila ova krivična djela, će uz izvještaj biti predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

On je rekao novinarima da je akcija "Maglić" rezultirala pretresom na 28 lokacija širom Republike Srpske i privođenjem 12 lica, a oduzet je i veliki broj predmeta koji će poslužiti u dokumentovanju krivičnih djela.

Vukanović je dodao da su akciju, prema naredbi Osnovnog suda u Foči, tokom dana sproveli pripadnici Uprave kriminalističke policije Republike Srpske zajedno sa policijskim upravama na terenu.

Uhapšeni u današnjoj policijskoj akciji "Maglić" osumnjičeni su da su zatvorenicima u Kazneno-popravnom zavodu Foča omogućavali nezakonite pogodnosti, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.