I dalje u komi

U teškoj saobraćajnoj nesreći povrijeđen Ognjen Kuzmić

  • 14.07.2019. 19:20

Ognjen Kuzmić, košarkaš Crvene Zvezde i reprezentativac Srbije,  teško je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se u zoru  dogodila na putu Banjaluka-Prijedor u Ramićima. Povrijeđen je kada su se sudarili automobili "porše", u kojem je bio on i njegov prijatelj Bogdan Ilić.  Kuzmić je helikopterom Helikopterskog servisa RS transportovan u Urgentni centar Srbije.

"Imao je povredu glave, praćenu prelomima kostiju lica i obje vilice. I imao je povredu grudnog koša praćenju nagnječenjem pluća. pošto se nalazi u besvjesnom stanju, pošto je vitalno ugrožen  mi smo angažovali Helikopterski servis RS i dogvorili sa nadležnim u Beogradu premještaj u Urgentni centar Srbije. Nadamo se najboljem", kaže Vlado Džajić, direktor UKC-a.

Prema riječima načelnika Urgentnog centra UKC RS dr Dragana Rakanovića, pacijent Bogdan Ilić zadobio je dominantne povrede glave i kostiju lica. Nalazi se na aparatima za mehaničku ventilaciju. Ostaje na daljem bolničkom liječenju i praćenju u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS. Sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene. U "BMW" su bili prijedorčani Dražen Janjanin, bokser i njegov kum Marko Miljatović. Pušteni su na kućno liječenje. Za ATV, Janjanin kaže da su mu ljekari šili ruku. Priča da je sinoć imao bokserski meč u Minhenu. Kum je došao po njega u Banjaluku. 

"Na jednoj krivini izletilo je auto, ne zna kojom brzinom je došlo. Kum je uspio u tom trentku da smota nekako na brinu da ne bi direktno udario u nas, pošto je išlo baš jakom brzinom. otkinulo nam je zadnji lijevi kraj, točak i vrata, sve i prošao još nekih 200 metara dole i sletio u provaliju", kaže Dražen Janjanin, bokser iz Prijedora. 

Janjanin i Miljatović uspjeli su izaći iz auta. Otišli su do poršea, u namjeri da pomognu, ubrzo su stigli vatrogasci i Hitna pomoć. 

Saobraćajka se dogodila jutros oko pet sati i to na magistralnom putu Prijedor - Banja Luka. Porše se kretao iz pravca prijedora, a BMW iz pravca Banja Luke. Od siline udara, BMW je ostao prevrnut u samoj krivini, dok je Porše proletio na njivu u neposrednoj blizini. 

Član Ognjenove porodice rekao je Srni da su se njih dvojica vraćali sa svadbe iz Novog Grada. Na društvenim mrežama oglasili su se brojni sportisti u znak podrške Ognjenu Kuzmiću. Među njima i Luka Dončić, bivši saigrač iz Real Madrida, sadašnji igrač Zvezde Nikola Jovanović, kao i bivši saigrači Luka Mitrović, Vladimir Štimac, Nemanja Dangubić, nekadašnji direktor beogradskog kluba Davor Ristović.

Тагови: