Hrvatska

U Savi pronađeno tijelo muškarca

21:43, 05.06.2020.
Izvor: Index.hr
Tijelo muškarca pronađeno je danas poslijepodne u rijeci Savi, potvrdio je Hini portparol Policijske uprave brodsko-posavske Damir Brezić.

Tijelo je pronađeno 3,5 riječnih kilometara nizvodno od mjesta na kojem se 30. maja prevrnuo čamac s tri osobe od kojih je jedna nestala u riječnim valovima.

"Pronađeno je tijelo. Međutim, ne možemo sa sigurnošću tvrditi da se radi o osobi povezanoj s događajem od 30. maja. Zato će po nalogu Županijskog državnog tužilaštva biti obavljena obdukcija", rekao je Brezić.

Uključen i HGSS

Prema izvještaju Policijske uprave brodsko-posavske, muškarac (47) je nestao na rijeci Savi kod mjesta Siče u novogradiškoj Posavini u subotu u ranim večernjim satima. Bio je dio tročlane posade čamca koji se prevrnuo, sve tri osobe su hrvatski državljani.

Uz nestalog, u čamcu su bili 18-godišnja djevojka i 44-godišnji muškarac. Dojavu o prevrtanju čamca policija je dobila u subotu oko 21.40. Prema policijskom izvještaju, kod mjesta nesreće čamci granične policije na obali su zatekli 18-godišnju djevojku, dok se 44-godišnji muškarac još uvijek nalazio u Savi te su mu policajci pritekli u pomoć. Drugog muškarca (47) nije bilo na mjestu nesreće.

U traganje za nestalim muškarcem tokom proteklih dana, uz policiju, bila je uključena i HGSS-ova stanica Slavonski Brod.