PU Doboj

U pretresima na više lokacija pronađena droga, uhapšeno više lica

  • 09.11.2020. 13:11

Službenici Policijske uprave Doboj tokom vikenda su pretresli više lokacija u Doboju i tom prilikom pronašli drogu i uhapsili dva lica, saopšteno je iz ove uprave.

Policija je u četvrtak, 5. novembra, izvršila pretres lica čiji su inicijali Ž.N, putničkog automobila, kuće i pomoćnih objekata koje ovo lice koristi, te pronašla dvije tablete amfetamina - spida, jednu sasušenu stabljika indijske konoplje dužine 33 centimetra, koja se nalazila u prostoriji u kojoj je bila pripremljena priručna laboratorija.

Policija je u petak, 6. novembra, izvršila pretres stana koji koristi lice M.Ј. iz Doboja i pronašla 33 grama marihuane, vagu na kojoj su se nalazili tragovi zelene biljne materije i drugi predmeti.

Isti dan je prilikom legitimisanja lica E.K. iz Doboja uočeno da u ustima ima paketić sa nepoznatim sadržajem, a kada mu je naređeno da ga izvadi iz usta počelo je da guta paketić i da bježi, ali su ga policajci sustigli i uhapsili. Pretresom je u nogavici od pantalona pronađena papirna kutija od šibica umotana u plastičnu foliju, u kojoj se nalazilo 20 grama spida.

Policija je u subotu, 7. novembra, u Ulici kralja Aleksandra u Doboju, kontrolisala automobil "pežo", kojim je upravljalo lice S.M. iz Modriče, a sa kojim se kao suvozač u vozilu nalazilo lice D.P. iz Doboja.

Kod lica S.M. je pronađena i oduzeta nepoznata materija zelene boje, ukupne težine od 8, 145 grama dok je kod lica inicijala D.P. pronađena nepoznata materija zelene boje ukupne težine od 1, 543 grama.

Lice D.P. je uhapšeno.

Policija je juče tokom pretresa stana koje koristi lice S.G. iz Doboja pronašla i oduzela spid ukupne težine od 48 grama, marihuanu ukupne težine od 1,7 grama, vagu za precizno mjerenje i cjevčicu u kojoj su se nalazili ostaci bijele praškaste materije.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv lica Ž.N, M.Ј, E.K, S.G. i D.P. će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljeni izvještaji o izvršenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet droga.

Policija je u nedjelju, 8. novembra, prilikom kontrole automobila "golf", kojim je upravljalo lice Š.Ј, a sa kojim se u vozilu nalazilo lice A.D. sa područja federalne opštine Gračanica, kod lica inicijala A.D. pronašla i oduzela paketić marihuane ukupne težine od 0,718 grama.