Beograd

U požaru ostala bez cijele porodice

  • 25.03.2020. 10:15

Beograđanka Anja Stojanović u požaru koji je planuo na Novom Beogradu 21. marta izgubila je sve – roditelje, brata, pse i dom. U želji da joj pomognu, njeni prijatelji organizovali su dobrovoljnu akciju prikupljanja priloga, kako bi se Anjin život što prije vratio normalnoj svakodnevnici.

U popularnoj “televizorki” na Novom Beogradu od subote vlada muk. Niko ne može da povjeruje da je vatrena stihija iz stana na osmom spratu progutala šest ljudskih života i u crno zavila tri porodice, među kojima je i Anjina. Ona je ostala bez oba roditelja, brata i dva psa. Njen gubitak je nenadoknadiv.

Ipak, Anjini prijatelji shvatili su da ipak postoji nešto što bi mogli uraditi kako bi joj pomogli. Zbog trenutne situacije u Srbiji, ali i drugim zemljama, kada se strogim mjerama borimo poritv virusa kakav ne pamti čovječanstvo, na internetu su organizovali prikupljanje novčane pomoći. Zbog zabrane kretanja, svi drugi načini humnanitarnog organizovanja pali su u vodu. Ali to ih nije obeshrabrilo.

Apel za pomoć Anji naširoko se dijeli društvenim mrežama, jer njeni prijatelji, kako kažu, ne dozvoljavaju da ova tragedija prođe nezapaženo u moru vijesti o korona virusu.

Shvativši koliko je šteta koju je pretrpjela velika, uključile su se i pojedine poznate ličnosti, pozivajući građane da pomognu, ko koliko može. A sve je krenulo od Anjinih komšija.

– Ova porodica je sa juga Srbije. Anjin otac je porijeklom iz Leskovca, bili su to divni i fini ljudi. Koliko znamo, ona u Beogradu nema nikog od šire porodice, svi su, vjerovatno, tamo. Trudićemo se maksimalno da budemo tu za nju. Zadesila nas je velika tragedija, zaista i dalje ne možemo da povjerujemo šta se dogodilo. Ona je sada, najvjerovatnije, kod momka. Od njihovog stana ništa nije ostalo. Požar je uništio sve – tužno su ispričale komšije reporterima Novosti.

Građani koji žele da pomognu, mogu to da učine tako što će uplatiti novac na sljedeće brojeve računa:

Dinarski račun: 165000700881285847

Devizni račun: RS35165000700881286623

Anja Stojanović, Bulevar Milutina Milankovića 110, Beograd

Тагови: