U opštinu Pelagićevo uloženo više od 470.000 KM

  • 12.10.2020. 17:52

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović rekao je danas u Pelagićevu da je Vlada Srpske putem Ministarstva u tu opštinu do sada uložila 474.818 KM, od čega je 243.000 KM potrošeno za stambeno zbrinjavanje 20 porodica iz boračkih kategorija.

Milunović je rekao novinarima da je u Pelagićevu ostalo još stambeno nezbrinuto 18 porodica iz te kategorije, koje su naknadno konkurisale na javni poziv ministarstva.

- Zbog odluke Vrhovnog suda mi smo ponovo raspisali javni konkurs i on se zatvara 23. oktobra. Nakon toga ćemo da sumiramo sve koje su se prijavili u lokalnim zajednicama - istakao je Milunović.

Milunović je napomenuo da, prema posljednjoj uredbi, pravo na stambeno zbrinjavanje, imaju porodice poginulih boraca i ratni vojni invalidi od prve do četvrte kategorije.

- Nastojaćemo da se u narednoj godini obezbijede sredstva za zbrinjavanje ove kategorije budžetskim ili kreditnim sredstvima kao što je to bilo u proteklom posebnom programu stambenog zbrinjavanja, gdje smo, veoma uspješno, za kratko vrijeme zbrinuli veliki broj porodica - naveo je Milunović.

On je rekao da je u Pelagićevu uloženo i 60.000 KM za socijalno zbrinjavanje devet radnika, da je kroz projekte zapošljavanja i samozapošljavanja zaposleno 11 lica, te da su ekonomskom podrškom zapošljavanju putem Fonda za profesionalnu rehabilitaciju zaposlene četiri osobe sa invaliditetom sa područja te opštine.

Milunović je naveo da je u Pelagićevu za izgradnju spomenika i spomen-obilježja uloženo 95.000 KM i podsjetio da je ta opština prva u Republici Srpskoj koja je dobila spomen-sobu i spomenik.

Načelnik opštine Pelagićevo Simo Stakić zahvalio je ministru za posjetu i istakao da će u narednom periodu, sa saradnicima, pokrenuti aktivnosti kako bi pojedini građanima imali bolji status.

Тагови:
  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија