Poginulo četvoro mladih

U Majinoj krvi pronađen alkohol: Novi detalji u istrazi tragičnog udesa kod Šapca

  • 02.08.2019. 10:47

U krvi Maje Lolić (20) koja je upravljala "ford fijestom" kada je u Tabanoviću kod Šapca poginulo četvoro mladih vraćajući se iz provoda, pronađen je alkohol, saznaje "Blic" od izvora bliskog istrazi nesreće.

Da li je ta količina bila kobna, odnosno da li je presudno uticala na mogućnost djevojke da upravlja vozilom, pokazaće istraga i vještačenje. Na to se, dodaje izvor "Blica", sumnjalo od samog početka, jer je na mjestu nesreće nađena i pivska flaša, ali se ne zna da li je ispala iz automobila, ko je pio i da li je flašu neko tu donio.

Analiza uzoka krvi devojke, koja je i jedina preživjela u ovoj stravičnoj nesreći, uzete sat i po poslije nesreće, pokazuje da je u njoj bilo alkohola. Koliki je procenat alkoholisanosti bio u trenutku nesreće pokazaće vještačenje na osnovu dva uzroka krvi, svjedočenja i drugih relevantnih faktora koji se uzimaju u obzir prilikom dokazivanja odgovornosti. Takođe, bitni elementi istrage biće i vještačenje na licu mjesta.

Inače, prema prvim saznanjima, inspektori i saobraćajni vještaci na mjestu udesa nisu zatekli vidljive tragove kočenja, pa se pretpostavlja da je Maja na trenutak možda i zaspala. Nesreća u kojoj su život izgubili Sara Lolić (17), Tanja Lacković (18), Ivana Bogunović (20) i Miodrag Jovičić (19) dogodila se na pravoj dionici puta u naseljenom mjestu, kod skretanja za tabanovačku šljunkaru.

Automobil "ford fijesta" kojim je upravljala Maja L, jedina preživjela u ovoj nesreći, najprije je udario u zemljani dio pored puta, a onda se nekoliko puta prevrnuo i na kraju, stranom vozača, udario u stub javne rasvjete. Pretpostavlja se da se automobil kretao velikom brzinom jer je u stub udario na visini preko dva metra. Tokom ove stravične nesreće dvije djevojke ispale su iz automobila, jedna sa mjesta suvozača i druga sa zadnje klupe, pa se pretpostavlja i da one nisu bile vezane. Prilikom nesreće nisu se otvorili zaštitni jastuci.

"Zbog toga se predpostavlja da nisu bili vezani, jer se nisu otvorili aerbegovi. Moguće je da je samo djevojka koja je upravljala vozilom bila vezana, jer je ona jedina preživjela", saznajemo iz izvora bliskih istrazi.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.