Ubijen 9. septembra

U istragu ubistva Željka Bulatovića u Novom Sadu uključeno i Republičko tužilaštvo

  • 22.09.2019. 19:19

U istragu ubistava Crnogorca Željka Bulatovića u Novom Sadu uključili su se i pravosudni organi Republike Srpske.

Sumnja se da je Željko Bualtović likvidiran iz osvete za ubistvo Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu, člana osuđivane automafije, za koje je u ponovljenom postupku njegovom sinu, Aleksandru Bualtoviću, izrečena jedinstvena kazna od 18 godina zatvora. 

Izvor blizak istrazi za ATV otkriva da je na ubijenog Bulatovića ispaljeno nekoliko hitaca u Novom Sadu, a u zasjedi je, kako saznajemo, bio maskiran motorista, koji je uspio da pobjegne sa mjesta zločina. 

Advokat Aleksandra Bulatovića, Milan Petković za ATV potvrđuje da je sin Željka Bulatovića saslušan kao oštećeni. 

"Istina je da je Republičko javno tužilaštvo, posebno odjeljenje, preduzelo određene mjere i radnje na prikupljanju informacija o ubistvu Željka Bulatovića koje se desilo u Novom Sadu, te da je njegov sin Aleksandar Bulatović, koji se nalazi trenutno u KPZ-u Tunjice, davao izjavu, ali na okolnosti kao svjedok oštećeni i da je dao izjave na saznanja koja ima, ali ne u prisustva branioca, odnosno, sam je dao tu izjavu", istakao je Milan Petković, advokat Aleksandra Bualtovića. 

Porodice Bualtović i Lazarević tvrde da likvidacija nema veze sa ubistvom u Istočnom Sarajevu. Istražuju se i ostali mogući motivi zločina, kao i odlakle je i ko je naručilac. U Srbiji je ispitano nekoliko članova porodice kako bi se došlo do saznanja o mogućem motivu ubistva. Šta su pravosudni organi Republike Srpske preduzeli, za sada ne otkrivaju u Republičkom tužilaštvu.

"S obzirom da se radi o vrlo osjetljivim informacijama vezanim za istragu, tužilaštvo, za sada, ne može odgovarati na pitanja koja su predmet Vašeg interesovanja", saopštili su iz Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske. 

Željko Bulatović ubijen je 9. septembra nedaleko od zgrade u kojoj je živio u Novom Sadu. Aleksandru Bulatoviću i Saši Vidoviću Okružni sud u Banjaluci izrekao je zatvorske kazne u ponovljenom postupku na ukupno 37 godina zatvora, a još se čeka obrazloženje te presude. U toku postupka, otac ubijenog Miroslava Lazarevića zatražio je od sudskog vijeća da se Vidović i Bulatović kazne ukoliko za to postoje dokazi, ukoliko nema da ih Sud oslobodi. 
 

Тагови: