Granična policija

U Gacku spriječeno krijumčarenje 17 ilegalnih migranata

  • 22.10.2018. 15:02

Pripadnici Granične policije BiH spriječili su krijumčarenje 17 lica afro-azijskog porijekla koja nisu posjedovala identifikacione dokumente, a koja su službenicima izjavila da dolaze iz Sirije i Iraka.

Ilegalni migranti otkriveni su protekle noći u graničnom pojasu na području Gacka, u dva vozila u kojima su ih prevozili državljani BiH A.M. i A.S.

U vezu sa ovim krijumčarenjem dovode se i državljani BiH čiji inicijali su I.Č. i V.I, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata, a u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje ljudi, A.M. A.S. I.Č. i V.I. su uhapšeni, vozila i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti, a u toku je dalji rad na ovom slučaju.

Službenici Јedinice granične policije Aerodrom Sarajevo su kod troje državljana Kine koji su u petak, 19. oktobra, stigli letom iz Istanbula, otkrili falsifikovane putne isprave Kine kojima su pokušali ući u BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo falsifikovanje isprave, o događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a s obzirom da su Kinezi zatražili azil, predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima na dalje postupanje.

Istog dana, na letu iz Beča, pripadnici Granične policije BiH uhapsili su lice D.R. jer ga Osnovni sud u Derventi potražuje zbog krivičnog djela pronevjera.

D.R. je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Službenici Јedinice Granične policije Orašje juče su pri izlasku iz BiH uhapsili lice Š.E. jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Tuzli radi izdržavanja kazne zatvora.

Uhapšeno lice predato je službenicima Sudske policije Odžak.

Na Međunarodnom graničnom prelazu Vardište, prilikom ulaska u BiH, u petak, 19. oktobra, uhapšen je državljanin Srbije  M.V. za kojim je Interpol Atina raspisao potjernicu zbog teške krađe i pridruživanja kriminalnoj organizaciji.

Uhapšeni M.V. predat je Sudskoj policiji Suda BiH.

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.