Opsadno stanje u Bijeljini

U filmskoj potjeri privedena 22 migranta

  • 21.02.2019. 19:25

Filmska potjera  odigrala se rano jutros u Bijeljini u kojoj je policija privela 22 ilegalana migranta. Migranti su doslovno bježali po gradu podijeljini u grupe, a u pomoć je priskočila i Jedinica za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Na nogama je bila i Janjska policija koja i dalje pretražuje taj dio Bijeljne. 

"Oni su ušli tu u grupama. I jedna grupa je ušla tu u grad. Dok smo mi dobili dojavu da je ovdje, u tom momentu je policija drugu grupu rješavala. Dok vi odete na jednu stranu, oni pređu na drugu stranu. Oni su pokušali da uđu u grad, da se tu malo raštrkaju. Nije im bilo u cilju očito da budu kanalisani, upućeni inspektoru za strance, gdje bi bili evidentirani. Nego da oni nastave samostalno, gdje oni žele," rekao je Žarko Ćosić, načelnik Policijske uprave Bijeljina.

A migranti uglavnom žele u Bihać, bliže granici sa Hrvatskom. Tamo više nemaju mjesta, a kantonalne vlasti donijele su odluku da već sutra nadomak Sarajeva transportuju 250 problematičnih migranata. Problemi tek dolaze na proljeće, kada se očekuje novi talas migranta. Do sada se pokazalo da BiH ne može i ne zna da se nosi sa migrantskom krizom. Talas koji dolazi, treba ozbiljno shvatiti, kaže zamjenik ministra bezbjednosti BiH Mijo Krešić.

"Jednostavno ćemo se morati restartovati, poduzeti značajne aktivnosti u pravcu saradnje unutar svih nivoa vlasti u BiH. Zauzeti jedan državnički pristup, koji danas nemamo, i uspostaviti saradnju sa susjedima. Ali uspostaviti iskrenu saradnju, obzirom da će ova godina, po mojoj procjeni, biti daleko drugačija jer očekujemo daleko veći pritisak na rutu kroz BiH," rekao je Krešić. 

BiH ne može sama da se izbori sa sve većim prilivom migranta, misle i u Službi za poslove sa strancima BiH. Samo od početka ove godine registrovano je više od hiljadu i po ilegalnih migranta. 

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија