Akcija "Tebra"

U BiH i Hrvatskoj uhapšeni trgovci drogom

  • 05.07.2019. 19:13

Akcija Tebra bila je presudna za dva lica iz Ljubuškog, uhapšena za šverc drogom i organizovani kriminal. Nezvanično, pronađeno je skoro 300 kilograma opojnih supstanci. Jedno od uhapšenih je žena. Akciju je sprovela SIPA u saradnji sa specijalnim jedinicima hrvatskog MUP-a. Navodno, izdata je naredba za hapšenjem četiri lica na širem području Hercegovine.

"Pod nadzorom Tužilaštva BiH policijski službenici SIPA-e, na više lokacija na području zapadne Hercegovine, provode aktivnosti pretresa i lišenja slobode osumnjičenih osoba. Aktivnostima rukovodi tužilac iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koji koordiniše rad više desetina policijskih službenika na terenu, kao i komunikaciju sa kolegama u Hrvatskoj. Nakon pretresa i lišenja slobode, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu koji će odlučiti o daljim aktivnostima u predmetu," saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Meta specijalaca su pripadnici grupe osumnjičene da je u posljednjih šest mjeseci iz Albanije i Crne Gore u BiH i Hrvatsku prebacila stotine kilograma kanabisa.

Akcija je počela rano jutros, hapšenjima na teritoriji cijele Hrvatske. U Zagrebu je privedeno najmanje osmoro lica od ranije poznatih policiji, osumnjičenih za paljenje automobila, premlaćivanje i dilanje droge. Privedenih ima i na Rabu i u Splitu. Na pretresenim lokacijama pronađeno je oko 200 kg droge. Među uhapšenima je i bivši policajac zagrebačke policijske uprave koji je na drugu stranu zakona prešao krajem devedesetih godina prošlog vijeka.

"Ono što je meni poznato, radi se o nekoliko paleža vozila, radi se o navodnom nekakvom planiranju prebijanja, tj. fizičkog napada na jednu osobu i još nekoliko kaznenih djela," rekao je Ljubo Pavasović Visković, advokat dvojice uhapšenih.

U zagrebačkom naselju Prečko odigrala se filmska scena kada su specijalci s fantomkama zaustavili BMW i iz vozila izvukli vozača. Automobil je imao oznake sindikata tamošnje policije. Na području Zagreba uhapšeno je više osoba. Jedan od osumnjičenih je u trenutku akcije izbacio paket sa drogom kroz prozor.
 

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)