Darko Ćulum

U Banjaluci povrijeđena dva policajca, nekoliko privedenih

  • 26.12.2018. 12:13

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum izjavio je da su tokom jučerašnjih dešavanja u vezi sa slučajem "Dragičević" u Banjaluci lakše povrijeđena dva policajca, a da je nekoliko lica procesuirano i privedeno u banjalučku Policijsku upravu.

"Policija je postupala u skladu sa zakonom. Za večeras nemamo još nikakvih najava okupljanja, ali pratimo situaciju, pogotovo Policijska uprava Banjaluka koja će ispratiti dešavanja na terenu", rekao je Ćulum novinarima u Banjaluci. 

Komentarišući izjavu hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića u vezi sa jučerašnjim dešavanjima u Banjaluci i stav da na sto treba vratiti reformu policijskih agencija u BiH i staviti ih u službu građana, a ne političkih partija i neodgovornih pojedinica, Ćulum je istakao da ta nastojanja traju nekoliko godina, ali da reforme policije neće biti. 

"Napadi na policiju Republike Srpske su posebno izraženi u ovoj godini. Od početka godine bilo je raznih priča kada je riječ o policiji Srpske – od izmišljenih afera, paraobavještajnih, parapolicijskih i paravojnih formacija, `Srpske časti` i naoružavanja policije. Reforme policije neće biti, uprkos nastojanjima iz Sarajeva, niti za to ima razloga", naglasio je Ćulum. 

Prema njegovim riječima, sve policijske agencije imaju svoje ustavne i zakonske nadležnosti i to samo treba da se poštuje. 

Тагови: