Priveden osumnjičeni

U Banjaluci opljačkano humanitarno udruženje

  • 25.02.2019. 14:12

U Banjaluci su u nedjelju naveče opljačkane prostorije humanitarnog udruženja građana. ATV nezvanično saznaje da su u pitanju prostorije Udruženja građana "Mozaik".

Službenici Policijske uprave Banjaluka su u redovnoj kontroli uočili muškaraca, za kojeg se kasnije utvrdilo da je osumnjičen za krivično djelo "Teška krađa". Oni su tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka uočili sumnjivo lice, koje je u namjeri izbjegavanja policijskih službenika počelo da bježi, ali je nedugo zatim sustignut i lišen slobode.

"Izvršenim legitimisanjem utvrđeno je da se radi o E.Š. a kod njega su pronađena sredstva pogodna za izvršenje krivičnog djela, ali i predmeti za koje se sumnjalo da potiču iz izvršenog krivičnog djela. Daljim radom, a postupanjem po zaprimljenoj prijavi od 25.02.2019. godine da je nepoznato lice izvršilo krivično djelo "Teška krađa" u prostorije udruženja građana u Ulici cara Lazara, odakle je otuđilo određenu količinu novca, utvrđeno je da se lice E.Š. sumnjiči da je izvršilo pomenuto krivično djelo", stoji u saopštenju PU Banjaluka.

O svim okolnostima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv E.Š. za krivično djelo "Teška krađa".