Ukradeno sve što imalo vrijednost

U Banjaluci opljačkana pa zapaljena kuća

  • 11.06.2019. 07:24

Nakon što je policiji prošle sedmice prijavila da joj je kuća u banjalučkoj Pionirskoj ulici obijena i da je gotovo sve što je imalo neku vrijednost ukradeno, Biljanu Ovčina-Vučičević odmah drugi dan dočekala je vijest da je kuća i zapaljena.

Kako je ispričala za "Nezavisne", kuća u naselju Obilićevo zapaljena je u četvrtak, a vlasništvo nad kućom dijeli sa bratom i sestrom, koji su u inostranstvu.

Budući da ona živi na Jahorini, u kući u Banjaluci mjesecima nije bilo nikog.

"Trebalo je da brat i ja ovih dana dođemo u Banjaluku. Komšija koji je imao ključ otišao je da nam odvrne vodu, jer nismo dugo boravili, i tad je vidio da je u kuću provaljena. Pozvali smo policiju, koja je napravila uviđaj", rekla je Ovčina-Vučičevićeva. Istakla je da je iz kuće sve izneseno, radijatori, peć teška 250 kg, namještaj...

"Niko ništa nije primijetio. Čak ni brava nije bila polupana, već je to nekako otključano. Mislimo da to nije za dan izneseno", kaže Ovčina-Vučičevićeva.

Prema njenim riječima, odmah ujutro dočekao ju je novi šok, jer joj je u četvrtak javljeno da joj kuća gori.

Vidno potresena ispričala nam je da ne zna ko bi joj mogao zapaliti kuću u kojoj je nastala totalna šteta, a iz zgarišta je pokušala spasiti poneku fotografiju.

Ekipa Nezavisnih zatekla je užasan prizor,  vrata su bila otvorena, a u kući je sve što nije dohvatila vatra bilo ispreturano, kao da je riječ o napuštenom objektu, iako su komšije potvrdile da je kuća bila vrlo uslovna za stanovanje.

"Probudila me jaka eksplozija i vidio sam da je bilo nešto iza četiri časa. Kada sam izašao, vidio sam da gori kuća, a plamen je izbio dva do četiri metra iz krova", kaže komšija. Ističe da niko nije primijetio da se nešto čudno dešavalo.

Vatrogasci, njih deset, sa tri vozila su odmah stigli i uspjeli su ugasiti vatru koja se nije dalje širila.

Prema riječima Ovčina-Vučičevićeve, zasad ne može govoriti o šteti, a kuća na ovoj lokaciji sa zemljištem vrijedi oko pola milona KM.

Iz policije su potvrdili da je postupljeno po prijavi da je nepoznato lice zapalilo kuću u Pionirskoj ulici i zapisnički konstatovali činjenično stanje.

"Policijski službenici preduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti zaprimljene prijave, kao i prethodne prijave o navodnom nestanku predmeta iz kuće. Ispitan je određeni broj lica. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka", navode iz policije.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.