U akciji "Skank" u Zavidovićima uhapšene dvije osobe, pronađena droga, oružje i municija

  • 30.06.2020. 13:41

Federalna uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te angažman Specijalne policijske jedinice FUP-a danas su u skopu akcije kodnog naziva "Skank" izvršili pretrese i hapšenja u Zavidovićima.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Zavidovićima izvršen je pretres više objekata i vozila na području Zavidovića te su uhapšeni H. E. (1994) i H. S. (1973) zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja.

Prilikom pretresa pronađena je veća količina municije (različitog kalibra), oružja (Automatska puška M70), tri okvira za pušku, eksplozivne naprave (dva tijela ručnih bombi M 93, sa dva upaljača) te improvizirana laboratorija kućne izrade s opremom za uzgoj opojne droge cannabis sativa L, u kojoj je pronađen zasad.

Istovremeno prilikom pretresa pronađena je zeljasta materija koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu cannabis te određena količina bijele praškaste materije, koja svojim preliminarnim karakteristikama asocira na opojni drogu amfetamin.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade i u zakonskom roku biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužiliaštvu Zeničko-dobojskog kantona uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.

Značajnu podršku prilikom realizacije akcije dali su pripadnici Minstarastva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)