Suđenje za ubistvo Bojana Milovanovića

Tužilaštvo završilo dokazni postupak: Na sljedećem ročištu svjedoči optuženi Bilčar

  • 21.03.2019. 14:03

Tužilaštvo je danas u Okružnom sudu u Banjaluci završilo dokazni postupak u predmetu protiv Gorana Bilčara, optuženog za ubistvo Bojana Milovanovića prošle godine u Banjaluci, te Marka Mihajlovića, Đorđa Borovčanina i Đorđa Đenadije za učestvovanje u tuči. 

U nastavku suđenja, posljednji svjedok Tužilaštva, policijski službenik MUP-a Republike Srpske, Miroslav Kostrešević rekao je da je sa više bezbjednosnih kamera utvrdio kretanje optuženih kobne noći, ali i da se BMW dva puta vraćao na mjesto krvavog obračuna.

"Utvrđeno je lice mjesta sa nadzorne kamere pekoteke Marčelo. Na snimku se vidi da pet lica izlazi iz automobila Fijat bravo i idu u pekaru i sjedaju za centralni sto. U blizinu Fiata dolazi BMW i dvojica ulaze u pekaru, gdje svi borave. Potom se vidi i da automobili odlaze", rekao je Miroslav Kostrešević, policijski službenik Uprave kriminalističke policije MUP-a Repiblike Srpske

Advokat Đorđa Đenadije prigovorio je iskazu vještaka, jer je, kako tvrdi, u potpunosti utvrdio samo kretanje fijata kobne noći. 

Tužilac Saša Labotić uložio je i sve materijalne dokaze. Advokat prvooptuženog Gorana Bilčara za ubistvo Bojana Milovanovića iz Kozarske Dubice, predložio je i da se između ostalih sasluša i policajac koji je uhapsio Bilčara kako bi ispričao u kakvom je stanju bio Bilčar kobne večeri, što je odbijeno. Nije prihvaćeno ni da se vještači telefon Gorana Bilačra. Prihvaćen je sam oprijedlog da svjedoči vještak medicinske struke. 

Po optužnici, Bilčar je kobne noći 18. oktobra Bojana Milovanovića ubio ubodom šrafcigerom u glavu, a došlo je i do tuče na mjestu nesrećnog događaja.

Naredno ročište zakazano je za 19. april. Tada bi trebalo da bude saslušan vještak psiholog u ovom predmetu, ali i svi optuženi. 

Тагови: