Tužilaštvo traži produženje pritvora za vođu "Škaljaraca"

  • 07.04.2020. 11:39

Više državno tužilaštvo zatražilo je produženje pritvora za još mjesec dana Jovanu Vukotiću, u policijskim evidencijama označenom kao vođa škaljarskog klana.

Njega je Crnoj Gori izručila Srbija 8. februara, uz maksimalne mjere bezbednosti, a istog dana je saslušan kod višeg tužioca i sudije za istragu, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Prema nezvaničnim saznanjima Dana, prilikom prvog saslušanja kod tužioca, on je ponudio tužiocu dokaze da nije bio prisutan na mjestu izvršenja krivičnog djela koje mu je stavljeno na teret.

Njegovi advokati su ranije saopštili da su ubijeđeni da će se on brzo naći na slobodi jer su postupci protiv njega fingirani.

Vukotić je nakon hapšenja na teritoriji Turske izručen Srbiji, gdje je osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog falsifikovanja isprava.

Više državno tužilaštvo sumnjiči Vukotića da je sa Igorom Dedovićem, koji je ubijen 19. januara ove godine, i Milićem Minjom Šakovićem u Kotoru pokušao da ubije Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

Vukotić je osumnjičen i da je 2016. godine u Kotoru pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera, koji slovi za jednog od vođa suparničkog kavačkog klana.

Kako je Danu ranije nezvanično potvrđeno, postoji više snimaka na kojima se vidi da je Vukotiću u vrijeme kada je pucano na Tamaru Zvicer bio u jednom tržnom centru u Sloveniji, a ne u Kotoru.

Takođe, prema nezvaničnim saznanjima ovog podgoričkog dnevnika, Vukotić je istražnim organima dostavio i putnu dokumentaciju koja, navodno, potvrđuje njegove tvrdnje.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)