Uhapšeni u akciji "Brend"

Tužilaštvo: Stroge mjere zabrane za uhapšene carinike!

  • 28.02.2019. 19:26

Tužilaštvo BiH traži od Suda BiH stroge mjere zabrane za 11 osumnjičenih carinika koji su uhapšeni u utorak u akiciji kodnog naziva Brend, zbog sumnje da su primali mito kako ne bi pregledali robu koja se iz Hrvatske uvozila u BiH.

To znači, da bi svih 11 službenika Uprave za indirektno oporezivanje BiH trebalo da bude udaljeno sa svojih radnih mijesta. Neki od njih bi mogli i u kućni pritvor uz zabranu sastajanja sa svjedocima i osumnjičenima.

"Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac posebnog odjeljenja za organizovani kriminal i korupciju BiH prijedlog za određivanje strogih mjera zabrane za 11 osumnjičenih carinskih službenika lišenih slobode u akciji "Brend"", kaže Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Iz Uprave za indirektno oporezivanje čekaju odluku Suda BiH. 

"U skladu sa tom odlukom Uprava za indirektno oporezivanje BiH će uraditi i naredne korake kad je u pitanju svaki pojedinačni službenik. Ukoliko se nekom od službenika odredi mjera pritvora, to znači automatsku suspenziju sa radnog mjesta do okončanja te izrečene mjere", poručuju iz Uprave za indirektno oporezivanje.

Akciju u kojoj su uhapšeni carinici sprovela je SIPA, po nalogu Tužilaštva BiH. U svemu su učestovali i službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Posavskog kantona.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина