Biće testirani na koronu

Tužilaštvo predložilo pritvor za uhapšene u akciji "Kristal"

  • 29.05.2020. 18:43

Tužilaštvo BiH predložilo je pritvor od mjesec dana za sedam uhapšenih u Bijeljni u akciji MUP-a Republike Srpske, kodnog naziva Kristal. 

Milisav Tomić, Siniša Perić, Dragan Kakuća, Srđan Šojić, Željko Vujić i srbijanska starleta Tijana Maksimović poznatija kao Tijana Ajfon sumnjiče se da su počinili krivična djela udruživanja radi činjenja krivičnih djela, međunarodnog vrbovanja radi prosituticje, krijumčarenja ljudi, omogućavanje uživanja opojnih droga i neovlašteno držanje oružja i municije. 

Masimovićeva je, kako saznajemo, zajedno sa prijateljicama Sašom Petrović, Jovanom Denić i Sofijom Gačić u Republiku Srpsku iz Srbije prešla čamcem preko rijeke Drine.

"S obzirom da je tokom istrage utvrđeno da su državljanke Srbije, kao i dio osumnjičenih, ilegalno ušli u Bosnu i Hercegovinu bez provedenog postupka zaštitnih mjera od pandemije Covid 19, zatražena je trijaža i zdravstvena provjera osoba lišenih slobode i dovedenih u Tužilaštvo BiH", poručuju iz Tužilaštva BiH.

Akcija "Kristal" u srijedu je prekinula žurku u zabačenoj vikendici u mjestu Suvo Polje, gdje je zatečeno  35 osoba, od kojih je dio iz krimilanlnog miljea. Policija je na licu mjesta zatekla i 10 pištolja, 14 paketića kokaina, tri pancira, više mobilnih telefona i lap topova, evri, franci, švedske krune u iznosu od 20 hiljada maraka.  Uhapšeno je 16 osoba, dok su ostali saslušani. Slovenački mediji bruje o tome kako je na žurci i orgijama u Bijeljini bio i poznati fudbalski sudija Slavko Vinčić. Slovenački mediji ističu da Vinčić nije bio organizator, već jedan od gostiju žurke, pa je bio priveden kao svjedok, ali je ubrzo pušten.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske nastavljaju rad po ovom predmetu s ciljem utvrđivanja postojanja eventualnih elemenata krivične i prekršajne odgovornosti drugih lica koja su slobode lišena u okviru ove akcije", poručuju iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Vikendica koja je bila meta operativne akcije "Kristal" vlasništvo je Milorada Despotovića. ATV je juče objavila da je Despotović član PDP-a, što su demantovali iz te stranke. Poručili su da je Despotović iz stranke izašao još 2016. godine. 

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм