Mještani Suhodola ne izlaze iz kuća

Tužilaštvo otvorilo istragu protiv Edina Gačića zbog ubistva policajca FOTO

  • 10.02.2019. 09:35

Tužilaštvo Kantona Sarajevo otvorilo je istragu protiv Edina Gačića jer postoji osnov sumnje da je počinio teško ubistvo, potvrdila je portparol Kantonalnog tužilaštva Azra Bavčić.

Edin Gačić i dalje je najtraženija osoba u zemlji, a potraga za njim proširena je na cijelu BiH.

Prema riječima policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo brojne ekipe su cijele noći pretraživale teren oko mjesta ubistva, ali i puno šire s namjerom da dođu do dokaza, informacija i konačno osobe uputila smrtnonosne hice iz vatrenog oružja prema njihovom kolegi. 

Nažalost, noć nije ponudila uspjeh, potraga se nastavlja bez prekida, uviđaj ni u jutarnjim satima u nedjelju nije bio završen.

Mještani Suhodola su u strahu i ne izlaze iz svojih domova.

On se tereti za ubistvo Sauda Sultanića u mjestu Podorašac kod Konjica koje je izvršeno u ponedjeljak te za ubistvo policajca Mahira Begića sinoć u mjestu Suhodol kod Tarčina.

Edin Gačić već je odrobijao kaznu za dva ubistva. Po završetku rata u BiH, ubio je saborca ozloglašenog pokreta El mudžahedin, za šta je osuđen na osam godina zatvora. Već 2002. godine, nakon odležane dvije trećine kazne, tokom  slobodnog vikenda ubio je i vlastitu majku. Kantonalni sud 2003. godine osudio ga je na 20 godina zatvora, u objedinjenoj presudi za oba ubistva.

Тагови: