Darko Mladić 

Tužilaštvo očajno zbog gubitka pristrasnih sudija

  • 21.10.2018. 14:50

Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, ocijenio je da je Tužilaštvo Mehanizma za krivične sudove očajno jer je izgubilo pristrasne sudije u procesu protiv njegovog oca, pa se stoga žalilo protiv konačne odluke, iako znaju da nemaju pravo žalbe.

"Svi oni znaju da nemaju pravo žalbe i da moraju da prihvate to tako. Mi smo mnogo nepravde prihvatili i progutali u prethodnom periodu. Nadam se da ćemo sada imati bolju situaciju, pravednije suđenje, a to Tužiocu očigledno smeta", rekao je Darko Mladić Srni. 

On je istakao da nije posao tužioca da se bavi sudijama nego da radi svoj posao. 

"Oni su navikli već predugo na jedno drugačije poimanje prava", rekao je Mladić i dodao da, nakon što je prethodna žalba Tužilaštva zbog diskvalifikacije troje sudija odbačena, a sada zahtijevaju da neko ponovo odlučuje o tome, dokazuje da su sudije bile pristrasne. 

Mladić je ocijenio da Tužilaštvo na ovaj način pokušava da "kreira jednu novu situaciju", ali misli da u tome neće uspjeti. 

"To bi bilo nasilje da se promeni, a mislim i da nemaju načina da to promene. Samo ponašanje Tužilaštva nam daje nadu da ćemo imati pravednije i fer sudije u nastavku", rekao je Mladić.