Ubistvo Bojana Koprene

Tužilaštvo naredilo obustavu istrage protiv braće Diljević

  • 11.06.2019. 19:16

Okružno tužilaštvo Banjaluka juče je naredilo da se obustavi istraga protiv braće Boška i Bogdana Diljevića, koji su prošle godine nakon brojnih istražnih radnji, pa i svjedočenja očevica, uhapšeni zbog sumnje da su 2014. godine ubili Bojana Koprenu. Potvrđeno je to danas ATV-u iz Okružnog tužilaštva, kao i da se Istraga nastavlja protiv NN lica. Ranije je postupajući tužilac Tatjana Ninković odbila i da primi i ispita uhapšene Diljeviće, nakon čega su pušteni na slobodu. A upravo tada je i počelo prepucavanje na relaciji Okružno tužilaštvo - MUP Republike Srpske.

"Okružno javno tužilaštvo Banja Luka 10.06.2019.godine, donijelo je naredbu o obustavi istrage protiv Diljević Boška i Diljević Bogdana iz Banja Luke, zbog krivičnog djela Ubistvo, počinjeno na štetu Bojana Кoprene, iz razloga jer nema dovoljno dokaza da su osumnjičeni počinili krivično djelo," saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

Dokaza je, tvrde u MUP-u, itekako bilo, ali je postupajući tužilac izbjegavala da ih uvaži. U pritužbi na rad postupajućeg tužioca, koju je MUP uputio Visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH, piše da je, nakon što je na protokol banjalučkog tužilaštva dostavljen izvještaj protiv Diljevića, postupajući tužilac  telefonom pozvala i upozorila ključnog svjedoka da će svoj iskaz dati upravo u prisustvu osumnjičenih i izazvala strah kod svjedoka. 
Te informacije danas u Okružnom tužilaštvu nisu komentarisali. Zato potvrđuju da su pokrenuli istragu protiv inspektora, koje terete da su iznudili iskaz na štetu Boška Diljevića. Oglasio se danas i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i to sa tvrdnjama da postupajući tužilac očigledno neće da analizira dokaze koje je policija prikupila u istrazi. Prije četiri dana, tužilaštvo je dostavilo pozive svim inspektorima koji su obavljali istragu da idu na prepoznavanje pred one koje su prošle godine hapsili, zbog tvrdnji da su od njih iznudili iskaz.

"Ovo je stvarno nevjerovatno, ne znam šta se dešava u tužilaštvu, ne znam šta se dešava sa ljudima koji rade taj slučaj, ali došli smo do toga da od situacije da dokažemo ubistvo, da ga potkrijepimo dokazima i izjavama svjedoka, do toga da naši inspektori budu optuženi za posao koji su radili prilikom tog dokazivanja," rekao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Iz Visokog sudskog i tužilačkog savjeta ATV-u su potvrdili da Kancelarija disciplinskog tužioca radi po pritužbi MUP-a na rad postupajućeg tužioca u ovom predmetu. Odluka Kancelarije tek treba da bude donesena. Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv Diljevića su podnijeli Izvještaj s prikupljenim dokazima, zbog sumnje da su 7. jula 2014. godine u banjalučkom naselju Bukvalek ubili Bojana Koprenu.  
 

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина