Oduzimanje pasoša

Tužilaštvo BiH zatražilo mjere zabrane za Salihovića

  • 21.12.2018. 19:15

Tužilaštvo BiH zatražilo je od Suda mjere zabrane za bivšeg glavnog tužioca Gorana Salihovića. Zabrane se odnose na putovanja van BiH i sastajanje sa svjedocima, dok se vodi predmet za zloupotrebu položaja. 

Tužilac Suada Pašalić zatražila je da Salihoviću budu oduzeti pasoši BiH, ali i Hrvatske. 

"Prema informacijama Tužiteljstva, član porodice optuženog živi u Hrvatskoj i samim tim odlaskom tamo bi u neku ruku mogao biti nedostupan organima gonjenja u nekom momentu. Takođe je poznato da je otežano izručivanje građana BiH iz Hrvatske", kazala je u Sudu tužiteljka Suada Pašalić.

Odbrana se usprotivila zahtjevima Tužilaštva. Tvrde da bivši glavni tužilac BiH nije zloupotrijebio položaj i da ne namjerava da bježi od procesa koji se vodi protiv njega.

"Mi smo rekli, a bogami se i sudija raspitivao kod tužioca da li postoje ikakvi dokazi da je Goran Salihović pokušao da bježi. Tužiteljka je rekla da nema, ali eto on ima dva pasoša, pa u ovoj državi kakva je takva je, ja tvrdim da polovina ima dva pasoša", rekao je Rifat Konjić, advokat Gorana Salihovića.

Salihović je optužen da je, kao glavni tužilac Tužilaštva BiH, od početka februara 2013. do 28. septembra 2016. godine postupao suprotno Odluci o uslovima i načinu korišćenja sredstava za reprezentaciju i poklone. 

Stavlja mu se na teret da je prilikom službenog putovanja iz Pariza, zbog turističkog obilaska grada, propustio let zajedno sa pripadnicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, platio nove karte iz svog džepa, a kasnije tražio da mu se ti troškovi refundiraju čime je oštetio budžet Tužilaštva. 

O mjerama zabrane koje je zatražilo Tužilaštvo, Sud BiH trebalo bi da donese odluku naredne sedmice. Prema saopštenju Suda, Goran Salihović pribavio je imovinsku korist veću od 50 hiljada maraka.
 

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.