Suđenje za ubistvo Bojana Milovanovića

Tužilac traži najstrožiju kaznu za Bilčara

  • 19.06.2019. 16:18

Na današnjem ročištu u Okružnom sudu u Banjaluci završne riječi iznijele su sve stranke u predmetu koji se vodi protiv Gorana Bilčara, optuženog za ubistvo Bojana Milovanovića iz Kozarske Dubice i ostalih optuženih za učestvovanje u tuči.

Najstrožu propisanu kaznu za optužene su zatražili tužilac u ovom predmetu Saša Labotić, ali i Mirko Dabić punomoćnik porodice ubijenog Bojana Milovanovića, tvrdeći da olakšavajućih okolnosti za optužene ne postoje. 

Odbrana prvooptuženog Gorana Bilčara, ipak, moli da se u obzir uzmu činjenice da optuženi nije bio kažnjavan ranije, ali i da boluje od epilepsije sa produženim efektom straha, te da kobne noći nije imao namjeru da ubije, ali i da je vještak ustanovio da je Bilčar zadobio povrede na tijelu, što, kako odbrana tvdi, jasno ukazuje na to da se branio. 

Odbrana tvrdi da su to neosnovane konstrukcije, a od optuženih traže i da snose troškove postupka, kao i odštetu za duševnu bol nanesenu porodici, ali i materijalne troškove. 
 
"Radi se o jednom gnusnom ubistvu, ubistvu koje nema opravdanja. Očekujem da će sud imati u vidu sve ove okolnosti i da će izreći najstrožu kaznu, prije svega za izvršioca djela, a i za same učesnike u tuči. S druge strane, odbrana je pokušala da vlastitim viđenjem činjeničnog stanja napravi drugačiju kontrukciju događaja, koja nije tačna i ničim nije argumentovana i zato smatram da će sud upravo te prigovore odbrane odbaciti kao neosnovane. Djelo je učinjeno na bezobziran i drzak način, iznenada, bez ikakvog povoda, optuženi bježe sa lica mjesta, ne pružaju pomoć. Mislim da nema nijedne olakšavajuće okolnosti koja bi dala mogućnost da bude blaža kazna", rekao je Mirko Dabić, punomoćnik porodice ubijenog Bojana Milovanovića nakon današnjeg ročišta. 
 
Na današnjem ročištu završne riječi iznio je i otac ubijenog Bojana Milovanovića, kao i optuženi za ubistvo Goran Bilčar.

Optuženi Goran Bilčar izjavio je saučešće porodici, te je rekao da kobne noći nije bio svjestan posljedica.
 
"Život mi se pretvorio u pakao tog kobnog dana, Ne daj Bože da se ikome više ovo dogodi u životu. Prihvatiću svaku kaznu koju mi sud odredi", rekao je optuženi za ubistvo Goran Bilčar.
 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић