Novi Sad

Trostruki ubica se spremao za suđenje kao za slavlje, a nakon posjete rođaka se ubio

  • 27.02.2020. 08:48

Goran Janković, kome se sudilo zbog ubistva supruge i njenih roditelja, prije samoubistva bio nasmijan i raspoložen

Novosađanin Goran Janković (38), objesio se u utorak u ćeliji Okružnog zatvora u Novom Sadu poslije posjete. On je bio u zatvoru od maja prošle godine, pošto je brutalno macolom ubio suprugu i njene roditelje.

Izvor Kurira kaže da je Jankoviću u utorak u posjeti bio neko od članova porodice i da ništa nije ukazivalo na to da će se on ubrzo poslije tog susreta ubiti.

- On je tog dana bio izuzetno raspoložen. Mada, maltene je svakog dana bio takav - veseo i nasmijan. Prekjuče mu je bila posjeta, neko od najbližih. Kad je došlo vrijeme za šetnju pritvorenika, on nije želio da ide, ali ni to nije čudno, jer je i inače rijetko šetao, jednostavno nije volio da šeta - kaže izvor Kurira.

- Njegov cimer je otišao u šetnju, a Janković je iskoristio to što je ostao sam, vezao je čaršav za šipku koja drži televizor i visine je dva metra. Kad se cimer vratio u ćeliju, zatekao ga je obješenog i odmah je pozvao stražare. Hitna pomoć je brzo stigla, pokušana je reanimacija, ali bezuspješno.

- Svi pritvorenici koji su s njim imali kontakt zatečeni su ovim njegovim potezom. Nikad nije bio tužan niti je ikad rekao da se kaje što je ubio ženu i njene roditelje. Nije čak ni djecu pominjao. Skoro je išao u sud, njegovi roditelji su mu donijeli odjeću. Oblačio se i spremao kao da ide na neko slavlje - priča naš izvor i ističe da je njemu vjerovatno u trenutku „nešto kvrcnulo u glavi“.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija kažu da se uvijek u ovakvim situacijama radi vanredan inspekcijski nadzor, što će i sada biti slučaj.