Filip Zavadlav

Trostruki ubica iz Splita provodi vrijeme sam i priča sam sa sobom

  • 20.08.2020. 22:20

Filip Zavadlav, optužen za trostruko ubistvo u središtu Splita u februaru ove godine, u gospićkom je zatvoru sam u ćeliji. Poštuje zatvorska pravila i s njim nemaju nikakvih problema. 

Opušten je te je čak “nabacio” desetak kilograma mišića vježbajući u teretani. Uglavnom šeta ujutro već od 7.30 do 8 sati, vjerojatno kako bi izbjegao vrućine, a zna šetati i poslijepodne. Na zatvorskoj šetnici je sam bez sudskih policajaca. Katkad, dok šeta, utone u misli te uz osmijeh zna pričati sam sa sobom. Pisma, koja su mu ljudi koji ga podržavaju prije slali preko advokatske kancelarije Zavadlavova advokata Branka Šerića, više ne dolaze u kancelariju, nego idu direktno njemu.

Atraktivna dugokosa crnka poslala mu je u zatvor nekoliko svojih fotografija, među kojima i jednu u navijačkoj majici Hajduka i pismo podrške u zatvor. I nije ona jedina koja mu piše i daje podršku, neke od članica Facebook grupe “Pravda za Filipa” i “Otpor sustavu” posjetile su ga i u gospićkom zatvoru uz dozvolu suda. Nekima od njih Filip je otpisao, a poslao je i pismo i razglednice nekim svojim prijateljima. Zavadlavu osim pisama šalju i novac.

Podsjećamo, kombinovano psihijatrijsko-psihološko vještačenje pokazalo je kako je Zavadlav u trenutku trostrukog ubistva bio smanjeno ubrojiv. Naime, u slučaju da bude proglašen krivim zbog strašnog zločina prijeti mu dugotrajni zatvor, odnosno maksimalna kazna od 50 godina zatvora. Ali njegova smanjena uračunjivost (rangirana kao “bitna”) može (u praksi uglavnom tako i bude) značiti izricanje niže kazne od maksimalne.

Тагови: