Trojka uhapšena u akciji „Unikat“ osuđena u Okružnom sudu u Banjaluci: Za šverc droge 15 i po godina robije

  • 04.07.2020. 07:45

Sanel Š. (32) i Dean Đ. iz Banjaluke te Danijel T. (36) iz Kostajnice, uhapšeni u akciji „Unikat“ osuđeni su u banjalučkom Okružnom sudu na ukupno 15 i po godina zatvora zbog šverca narkoticima.

Sanel Š. je dobio šest i po, Danijel T. pet i po, a Dean Đ. tri i po godine zatvora. Prva dvojica osim za šverc drogom osuđeni su i za nedozvoljenu proizvodnju i promet opružja i nakon izricanja presude produžen im je pritvor.

Prema presudi, oni su od 11. februara do 15. jula 2019. godine uzgajali narkotike u hali u Trnu kod Laktaša, gdje su instalirali specijalnu laboratoriju za proizvodnju droge. U specijalnoj laboratoriji u hali u Trnu kod Laktaša uzgojii su 756 stabljika indijske konoplje. Stabljike su bile veličine između 120 do 210 centimetara, a u laboratoriji je pronađeno još 756 saksija za uzgoj droge, te oko 1,8 kilograma marihuane u vrećicama.

Osim toga, prema optužnici, Danijel T. i Sanel Š. uzgajali su narkotike i od početka 2018. do početka aprila 2019. godine u kući u ulici Janka Veselinovića gdje su pronađena oko 62 grama marihuane.

Danijela T. i Sanela Š. terete i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija jer su hali u Trnu držali oko 855 grama eksploziva i automatsku pušku.

Dejanu Đ. je optužnicom  dodatno stavljeno na teret da je u toku 2019. godine sam uzgajao marihuanu u potkrovlju kuće u Banjaluci u kojoj je pronađena specijalna oprema i 240 grama marihuane.

Pomenuta četvorka otkrivena je u akciji “Unikat” 15. jula 2019. godine kada su zatečeni u hali u Trnu kako pripremaju marihuanu za sušenje. Tada su  otkrivene dvije laboratorije za uzgoj narkotika. Jedna je pronađena u stanu koji je naodno koristio Sanel Š., a druga u velikoj napuštenoj hali u naselju Trn kod Laktaša.

Osim droge, policija je od uhapšenih odzela i oko 70.000 KM u raznim valutama, a pretpostavlja se da je to novac zarađen krivičnim djelima. Pronađeni su i automatska puška, pištolj, eksploziv i falsifikovani dokumenti.

Zajedno s njima, bio je optužen i Nenad D. (30) koji je s tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju krivice i na osnovu toga osuđen je na tri godine i deset mjeseci zatvora.

Hala

Halu za uzgoj narkotika u laktaškom naselju Trn iznajmio je Sanel Š. uz pomoć lažnog pasoša na ime državljanina Slovenije Sretka Rožića iz Ljubljane. Halu površine 600 kvadrata zakupio je od Banjalučanina Ljubiše  K. koji nije znao zašto je unajmljen prostor. Ljubiša K. je tokom suđenja ispričao da mu je rečeno da će se hala korisiti za recikliranje plastike i da će to raditi firma iz Slovenije. Istakao je da je halu iznajmio po mjesečnoj zakupnini od 3.000 maraka. On je Sanela Š. prepoznao kao osobu koja mu se predstavila kao Sretko Rožić.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана