Rasvijetljeno više od 20 krađa "Golfova"

Trojka iz Tešnja krala vozila po Banjaluci, Doboju, Zenici

  • 17.02.2020. 12:28

Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju podnesen je izvještaj protiv tri lica iz federalne opštine Tešanj osumnjičena da su u toku prethodna dva mjeseca ukrala 20 automobila, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Iz policije navode da su lica čiji su inicijali N.B. i D.K. od sredine decembra prošle godine do početka februara ove godine u opštini Stanari ukrala automobil "golf", a još tri u teslićkoj opštini.

"Za navedena lica postoji osnov sumnje da su otuđila ukupno 20 automobila `golf`, tri pokušaja otuđenja, te za sada neutvrđen broj otuđenja registarskih oznaka za vozila", navodi se u saopštenju.

Krađe vozila vršene su na području Policijske uprave Doboj, Policijske uprave Banjaluka, te ministarstava unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Tuzlanskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog i Srednjobosanskog kantona.

Lice A.S. je u navedenom periodu na području federalne opštine Tešanj kupilo navedene automobile za koje je znalo da su veće vrijednosti od cijene po kojoj ih je platilo.

Osumnjučeno lice je rasklapalo automobile i sjeklo na sekundarne sirovine u dvorištu porodične kuće, te prodavalo preduzeću za prodaju sekundarnih sirovina na području opštine Tešanj, dok je pojedine dijelove zadržavalo za sebe radi dalje prodaje i sticanja protivpravne imovinske koristi.

Protiv navedenih lica Policijska uprava Doboj je u junu prošle godine podnijela izvještaj o izvršenom krivičnom djelu zbog krađe četiri automobila.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, lica su u subotu, 15. februara, uz izvještaj predata u dalju nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu Doboj.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином