Završio u bolnici

Trojica divljaka brutalno napala starca u Puli, sve je snimljeno

  • 21.07.2019. 16:35

Na Danteovom trgu u Puli trojica maskirnih napadača brutalno su nasrnuli i pretukli 77-godišnjeg penzionera, koji je sjedio na terasi kafića, jer je radio kao čuvar inventara.

Kako Index.hr saznaje od vlasnika kafića Rona Biterija, troje mladića u dobi do 25 godina ujutro u šest sati došli su do kafića gdje su se nalazile hrvatska i istarska zastava, koje su tamo ostale od prošlog ljeta kad je bilo Svjetsko fudbalsko prvenstvo. Počeli su čupati zastave, ali penzioner im je rekao da odu i da ne uništavaju inventar. Potom su mladići verbalno napali starca da bi potom napustili terasu kafića.

Nakon što su otišli zaspao je na terasi, a mladići su se vratili s maskama na licu te počeli tući nesrećnog čovjeka dok je još spavao. Udarali su ga palicama i gađali sa stolicom. Napadnuti čovjek je počeo trčati u pravcu pošte gdje su ga uhvatili i nastavili tući. Nadzorne snimke uhvatile su napadače na djelu.

Čovjek je završio u bolnici za težim povredama

Čovjek je završio u bolnici na odjelu traumatologije s težim povredama – slomljena su mu tri rebra, na sljepoočnici ima kvrgu, natečen mu je bubreg te mu je slomljena ruka. Iz bolnice su oko 12 sati pozvali policiju koja sada utvrđuje okolnosti događaja, kako je za Index objasnila portparol PU istarske Nataša Rogić Jukopila.

"Ovo je strašno, jako sam uzrujan, ne znam što da kažem. Katastrofa”, rekao je potreseni Biteri za Index. 

Vlasnik kafića: "Gdje živimo? Ovo je strašno"

Rekao je kako je nakon što su snimke puštene u javnost saznao ime jednog od njih te da je proslijeđeno policiji.

"Gdje živimo? Ovo je strašno. Da vas je strah što će biti sutra", rekao je Biteri koji se nada da će policija uskoro uhvatiti napadače.

Iz PU istarske kažu kako su u toku razgovori s više osoba te se utvrđuju sve činjenice. Za sada nisu uhapšene osobe s nadzornih kamera, a policija traga za počiniocima.

"Više detalja o kriminalističkom istraživanju ćemo sutra prezentirati", rekla je Rogić Jukopila.

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок