Zaječar

Trkali se, pa ubili bebu: Jedan od vozača bio drogiran

  • 25.12.2020. 17:59

Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru okončalo je dokazni postupak, iz koga, na osnovu saobraćajno-tehničkog vještačenja, proizilazi da su se 28. marta ove godine M.M. (36), iz Negotina,i njegov prijatelj iz Đ.D. (25), iz negotinskog Štubika, trkali automobilima i izavali sudar u kome je u "pežou 106" - poginula beba stara osam mjeseci - i to na istom mjestu gdje su nesrećnom djetetu, prije dve godine, u saobraćajnoj nesreći poginuli djeda po majci Z.A. (55), baba D.A. i rođeni stric I.A. (22), svi iz zaječarskog sela Grljan.

- Tužilaštvo će na osnovu ovog nalaza bazirati optužni predlog – kazao nam je Slaviša Dimitrijević, tužilac u zaječarskom OJT. – Pored toga, u krvi M.M. pronađeni su i tragovi opojne droge amfetamin, dok je Đ.D. bio "čist". Za ovo krivično djelo predviđena je kazna do osam godina zatvora.

Podsjetimo, otac osmomjesečne bebe je kod mosta vozio brzinom od 70 kilometara na čas, kada se našao u sendviču između “pežoa 307” i “citroena c4”, koja su se kretala iz pravca Negotina ka Zaječaru. Mada se odmah pretpostavljalo da su se M.M. i Đ.D. trkali, oni to negiraju.

Ne mogu, međutim, da poreknu da su na tom mjestu, kako je dokazano, iako je ograničenje 80 kilometara na čas, vozili brzinom od 120 kilometara na satu, kao da su na auto-putu. 

- Izašao sam iz auta, drćeći se za glavu, i pitao ih – "Pa, šta učiniste ljud" – jedva nam je tada kazao bebin otac.

- Moj sin je odmah prebačen u Zdravstveni centar u Zaječaru, gde je podlegao povredama. Poginuo je na istom mjestu gdje su stradali i njegovi baba, djeda i stric. 

(Novosti)

Тагови: