Tri službenika MUP-a će biti predana Tužilaštvu

  • 08.10.2019. 11:20

Troje od šestoro osumnjičenih, koji su uhapšeni zbog malverzacija prilikom izdavanja vozačkih dozvola, danas će biti predati Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, potvrdila je portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Bavčićeva je novinarima potvrdila da se uhapšeni sumnjiče da su izdavali vozačke dozvole bez položenog vozačkog ispita, napominjući da se akcija nastavlja i danas.

Šest lica uhapšeno je juče u opštini Novo Sarajevo tokom pretresa u Sektoru za administraciju MUP-a Kantona Sarajevo.

Ova lica uhapšena su po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo zbog krivičnih djela zloupotrebe položaja, primanja i davanja dara i krivotvorenja isprava.

Među uhapšenim licima je i referent za izdavanje vozačkih dozvola Sektora za administraciju MUP-a Kantona Sarajevo.

Mediji spekulišu da se u narednim danima može očekivati da broj ilegalnih vozačkih dozvola bude i veći, s obzirom na to da je istraga u ranoj fazi.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo juče je saopšteno da je ova akcija dio sveukupnih nastojanja policije da intenziviranim akcijama radi na sprečavanju i sankcionisanju nezakonitog ponašanja u vlastitim redovima i tako jačaju integritet u radu, ali i vrate povjerenje građana u rad policije. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић