Novi Pazar

Tri porodice zavijene u crno: Otac sahranjuje drugog sina, stradalog u saobraćaju

07:26, 13.07.2020.
Izvor: Kurir
Demir Smajović (22), Almir Sulejmanović (24) i Džamil Nuradinović (23) nastradali su, dok se Džan D. (26) bori za život nakon što su se dva automobila sudarila u Novom Pazaru

Puna četiri sata su u noći između subote i nedjelje novopazarski vatrogasci-spasioci, poslije udesa na magistrali Novi Pazar - Ribariće, sjekli i rastavljali dva automobila kako bi iz njih izvadili trojicu poginulih momaka iz ovog grada i još četvoricu teže i lakše povređenih!

U jezivom sudaru "audija A6" i "opel astre" poginuli su Demir Smajović (22), koji je bio za volanom "audija", kao i Almir Sulejamović (24) i Džamil Nuradinović (23), koji su bili u "opelu". Džan D. (26), koji je bio u "audiju", bori se život u KC Kragujevac, dok su teže povrede zadobila još trojica mladića.

Blaga krivina

Kako saznajemo, "audi A6" kretao se magistralom iz pravca Novog Pazara ka Ribariću.

- U blagoj desnoj krivini u naselju Lukare "audi" je, po svemu sudeći, izašao iz svoje trake i svom silinom udario u "opel". Poginuli Smajović je sa još trojicom mladića navodno krenuo u Ribariće da nekim prijateljima odnese vizire, dok su se trojica mladića iz "opela" kretala ka Pazaru - kaže naš izvor.

Prema njegovim riječima, na mjesto nesreće došao je i otac poginulog Smajovića.

- Kukao je iz glasa kad je shvatio da je njegov sin stradao, a onda je počeo da se raspituje ko je još poginuo u udesu, nije prestajao da plače - pričao je juče jedan od očevidaca. Scena na licu mjesta i juče je bila stravična. Izgužvana hauba "opel astre", razbacani viziri, polomljeni branici, svuda okolo prosuto ulje i na jednom mestu veliki sklop zupčanika iz mjenjača jednog od automobila svedočili su o silini sudara.

- Vidio sam Demira možda pola sata prije udesa. Rekao mi je da idu do Ribarića da se provozaju. Bili su raspoloženi, nasmijani. Umalo i ja nisam krenuo sa njima. Pola sata poslije ponoći otvorim internet, vidim vijesti, Demir i još neki momci izginuli. Zovem jednog prijatelja koji je bio sa Demirom - ne javlja se, zovem drugog - nedostupan. U trenutku sam pomislio da su svi stradali - ispričao je prijatelj poginulog Demira.

Izjavljuju saučešće

Ispred kuće Smajovića u centru Novog Pazara bilo je mnogo ljudi koji su dolazili da izraze saučešće nesrećnom ocu. Demir je, pričali su juče u gradu, bio divan mladić, sa ocem je od malih nogu radio u prodavnici na pijaci, imali su svoju proizvodnju kesa.

- Kako shvatiti da Demira više nema, koja teška sudbina - rekao nam je prijatelj porodice.

Komšije, rođaci i prijatelji juče su dolazili i ispred kuće porodice Nuradinović. Neki mladići i djevojke stajali su na ulici ispred i plakali. Almir Sulejmanović radio je u gradu kao konobar.