Smješteni u Istočnom Sarajevu

Tri migranta protjeruju iz BiH zbog bezbjednosne prijetnje

20:01, 11.07.2019.
Izvor: nezavisne.com
Thumbnail
Tri osobe koje su smještene u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu jer predstavljaju bezbjednosnu prijetnju biće protjerane iz BiH, potvrdio je "Nezavisnim" Slobodan Ujić, direktor Službe za poslove sa strancima BiH.

Kako nam je objasnio, riječ je o dvije osobe iz Alžira i jednoj iz Sirije, a lica su stavljena pod nadzor jer su u više navrata vršili nasilje po gradu i narušavali javni red i mir.

"Zbog takvog ponašanja stavljeni su pod nadzor i biće protjerani iz BiH", rekao je Ujić, koji nije želio otkrivati identitet lica. Dodao je da su ostali ilegalni migranti smješteni u Ušivak i azilantski centar u Delijašu.

"U Delijaš su smještene porodice. Ostalih 110 lica smješteno je u Ušivak. Kada je riječ o kapacitetima azilantskog centra u Delijašu, tamo ima prostora da se smjesti još oko 200 ljudi", rekao je Ujić za Nezavisne.

Podsjećamo, u srijedu veče su u opsežnoj akciji sarajevske policije pronađena 132 migranta, od kojih je najveći broj prebačen u prihvatne centre Ušivak, kod Hadžića i Delijaš, kod Trnova, a tri lica, koja predstavljaju bezbjednosnu prijetnju, u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, saopšteno je juče iz MUP-a KS.

Suvada Kuldija, portparol MUP-a KS, potvrdila je juče da je akcija, koja je okončana kasno sinoć, izvedena u saradnji sa Službom za poslove sa strancima BiH, s ciljem sprečavanja i sankcionisanja svih oblika nezakonitog ponašanja migranata koji u velikom broju dolaze u Sarajevo. 

"Na području Željezničke i Autobuske stanice pronađeno je 110 lica, a 22 su pronađena na ilidžanskom terminalu", rekla je Kuldija. Ukazala je da migranti borave na otvorenom, u improvizovanim smještajnim kapacitetima koji nisu predviđeni za tu namjenu, što može uticati na bezbjednosnu situaciju na području kantona. Ona je najavila da će slične policijske akcije biti organizovane i u narednom periodu.