Zloupotreba položaja

Tri godine zatvora za lažiranja vojnih uvjerenja radi većih penzija

  • 12.06.2019. 16:53

Kantonalni sud u Sarajevu proglasio je krivim Dragana Majstorovića, službenika Federalnog ministarstva za pitanje boraca i invalida i osudio ga na tri godine zatvora.

Riječ je o krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, falsifikovanje službene isprave i falsifikovanje isprave.

Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine, a nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivice.

Dragan Majstorović je optužen da je zloupotrebom položaja u ranijem periodu nezakonito izdao više od 30 lažnih uvjerenja o komandnoj dužnosti i ratnim odlikovanjima bivšim pripadnicima HVO, a na osnovu kojih su oni neosnovano ostvarili povoljnije penzije u iznosu većem od 200 hiljada KM.

Većina od ovih 30 bivših pripadnika HVO ranije su procesuirani u Mostaru, saopšteno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kako se navodi, istovremeno, pribavio je sebi nezakonitu korist u iznosu od oko 2.000 KM tako što je od jedne osobe uzeo novac za taksu koja se ne plaća, a zauvrzat joj izdao lažno uvjerenje.

Optužen je i da je pribavio falsifikovanu diplomu više ekonomske škole koju je upotrebio prilikom zaposlenja u navedeno Federalno ministarstvo.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)