Masovna tuča  

Trebinjac čekićem udario majku koja je branila sina

19:44, 10.07.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
Trebinjac Nikola Vujović izazvao je masovnu tuču nakon što je, čekićem, napao sugrađanina, Slobodana Lalovića. Sve se odigralo na izlazu iz grada prema Herceg Novom, ispred pekare. Tu se zatekla i Lalovićeva majka Gordana, pošla je da brani sina kad je vidjela šta se dešava. Pritrčali su i drugi prolaznici. Vujović je redom udarao čekićem dok ga nisu savladali. Najgore je, na kraju, prošla, Gordana. 

Sve se dešavalo sinoć oko 19 časova ispred pekare, a prema tvrdnjama policije žena je zadobila povrede od udarca čekićem dok je branila sina.

Povrijeđena Trebinjka odmah je hospitalizovana na Odjeljenju hirurgije. Iz trebinjske Opšte Bolnice ATV-u je potvrđeno da je zadobila lakše tjelesne povrede i da je puštena kući. 

Tužilac Okružnog tužilaštva Trebinje djelo je kvalifikovao kao nanošenje tjelesne povrede. U policiji kažu da su i ranije imali posla sa Nikolom Vujovićem koji se branio ćutanjem. 

"Od ovih učesnika u tuči jedno lice je poznato policiji od ranije, to je lice incijala V.N. Mi u policiji uvijek imamo stare pacijente, povratnike u raznim prekršajima i krivičnim djelima, rekao je Žarko Laketa, načelnik Policijske uprave Trebinje.

Zato Laketa poziva pravosudne institucije da pooštre zakone, a prije svega da poštuju postojeće. Laketa kaže, dok se u potpunosti ne zategne lanac policija-tužilaštvo-sud ovakve stvari će se i dalje dešavati.