Osumnjičeni i maloljetnica su komšije

Tražio pomoć oko mobilnog telefona: Namamio djevojčicu u stan pa je silovao

  • 24.05.2019. 16:04

Zeničani su zgroženi novim šokantnim slučajem silovanja maloljetnice, koji se dogodio u naselju Crkvice, saznaje “Avaz”.  Naime, 45-godišnji D.S. silovao je 12-godišnju djevojčicu S. G., a policija je, odmah po prijavi o ovom slučaju, pronašla i uhapsila osumnjičenog. 

Prikupljanje dokaza

Prema riječima Aldine Alić, portparola Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, uhapšeni Zeničanin ispitan je u policiji.

- Uhapšeni je, nakon kriminalističke obrade i zadržavanja, predat na daljnje postupanje i u nadležnost Tužilaštva ZDK - kaže Alić.

Kako nezvanično saznaje Avaz, uhapšeni i maloljetna djevojčica inače su komšije. On je djevojčicu, tvrdi izvor Avaz, pozvao u stan da mu pomogne nešto oko mobitela.

- Kad je djevojčica otišla kod njega, mladić je nasrnuo na nju i silovao je. Svi su bili zgroženi. Otac djevojčice nije mogao vjerovati šta se dogodilo. Brzo je došla policija, obavili su uviđaj i uhapsili ga – govori izvor.

Tužilaštvo ZDK: Predmet u fazi istrage

Iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona su u odgovoru na upit Avaza, te kazali da postoje osnovi sumnje da je D.S. izvršio krivično djelo bludne radnje nad maloljetnom S.G.

- Predmet je u fazi istrage, te će se nakon analize prikupljenih dokaza donijeti tužilačka odluka - kažu iz Tužilaštva.

Тагови:
  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)