Tužilaštvo Posavskog kantona

Traje istraga o napadu na načelnika opštine Vukosavlje

  • 25.10.2018. 11:59

U Tužilaštvu Posavskog kantona još traje istraga u slučaju napada na načelnika opštine Vukosavlje Borislava Rakića u mjestu Gornji Svilaj, izjavila je Srni tužilac Ivanka Stanić.

Ona je potvrdila da su određeni predmeti poslati na vještačenje u Banjaluku i da očekuje da će im za desetak dana biti vraćeni zajedno sa nalazom vještaka. 

"Ovakvi postupci obično potraju dvadesetak dana. Ja sam naredbu za vještačenje uputila sredinom ovog mjeseca, jer prethodna agencija nije dala odgovor na postavljene zadatke iz naloga vještačenja. To je urađeno djelimično jer jedan dio nisu bili u mogućnosti vještačiti, pa sam morala izdati nalog novoj instituciji", izjavila je Stanićeva. 

Načelnik opštine Vukosavlje Borislava Rakića napadnut je 30. avgusta kada je na njega pucano iz vatrenog oružja sa lokaliteta Dolaće u mjestu Gornji Svilaj dok je bio na skuteru na rijeci Savi. U izjavi policiji Rakić je rekao da je na njega pucao Amir Mehić, kojeg poznaje. 

Rakić je ranije izjavio da su on i njegovi prijatelji na koje je pucano iz vatrenog oružja u Gornjem Svilaju, u opštini Odžak, identifikovali napadača i da očekuju od federalne policije da procesuira čovjeka koji ih je napao. 

On je naveo da je iz lovačke puške pucano na četiri osobe, te da se incident desio u Gornjem Svilaju, gdje uglavnom žive Srbi povratnici i da je ogorčen zbog ovog napada. 

"Smatram da kao načelnik opštine Vukosavlje imam publicitet koji drugi ljudi nemaju, pa se onda pitam - šta se dešava sa Srbima u FBiH i kakva se poruka ovim šalje srpskim povratnicima u FBiH", rekao je Rakić nakon napada i dodao da, srećom, u napadu niko nije povrijeđen.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина