Tragičan život porodice Ilić: Mlađi sin ubo oca, maćeha je podvodila Miloševu sestru Anu!

  • 11.05.2020. 21:44

Miloš Ilić (22) iz sela Granica kod Leskovca, zavio je cijelu Srbiju u crno, a ponajviše ovaj jablanički kraj. Naime, on je osumnjičen da je 10. maja u iznajmljenoj kući u Leskovcu sjekirom ubio oca Predraga, maćehu Danijelu, sestru Anu (18) i polusestru Saru (13).

Šta je prethodilo ovoj tragediji i kakav život je vodila porodica Ilić, ekipi Telegraf.rs pričaju komšije iz Bojnika, varošice gdje je svojevremeno nesrećna porodica živjela.

- Bili su dobri ljudi, pošteni, živeli su od socijalne pomoći. Koliko ga znam, Miloš nije bio problematičan dečko. Sve mogu da verujem, ali da je do ovoga došlo, ne. Velika je ovo tragedija - kaže za Telegraf.rs Novica Spasić, jedan od prvih Ilićevih komšija u Bojniku.

Kako Spasići kažu, prije samo godinu dana, u porodici Ilić došlo je do ozbiljnog incidenta. Naime, Predragov sin, a Milošev i Anin najmlađi brat Aleksandar (16) u jednoj od svađa zabio je nož svom ocu u stomak. Nakon napada, koji se dogodio u martu prošle godine, on je prebačen u  smještaj u Ustanovi socijalne zaštite.

- Predrag je 15 dana bio u bolnici, a Acu je odvela Socijalna služba. Ne znam gde je odveden, ali ono što znam jeste da njih dvojica nisu pre toga imali većih sukoba - objašnjava za Telegraf.rs Jelena Spasić, komšinica.

Porodica Denić, kod kojih su Ilići živjeli prije sedam godina, rekli su za Telegraf.rs da su im dali ključeve svog doma u Bojniku, a da je zauzvrat trebalo da brinu o domaćinstvu. Međutim, oni su sve dodatno zapustili.

- Supruga i ja smo zbog posla živeli u Leskovcu i bilo nam je potrebno da neko brine o imanju u Bojniku. Odlučili smo da u tu svrhu Ilićima besplatno damo kuću na korišćenje, ali ispostavilo se da sam morao da dolazim neprestano iz Leskovca u Bojnik kako bi ih upozoravao da čiste. Poslednji put kad sam došao i zatekao imanje u rasulu, bio sam prinuđen da ih izbacim. Sa sobom su odneli svo posuđe iz naše kuće - priča domaćin.

Priča Ilića nastavila je da se ponavlja kao po šablonu: traženje nove kuće, stvaranje problema gazdama, izbacivanje na ulicu.

Jedan od komšija koji je Ilićima pomogao pri preseljenju iz Granice u Bojnik, odakle su rodom, kaže da je Danijela, maltretirala ne samo Predragovu, već i svoju djecu i da je bila veoma prijeka žena. Komšija ističe da su svađe bile isključivo zbog nje.

- Predrag je bio tih, povučen, miran, fin, učtiv čovek i on je bio taj koji je smirivao situacije. Stalno su se svađali, svašta je moglo da se čuje iz njihovog dvorišta, a Predrag je uvek pokušavao da smiri situaciju - kaže komšija i dodaje da su njegova žena i ćerka radile u školi u kojoj su išla deca Ilića.

On prepričava da je Miloš bio problematičan dječak, ali ne po pitanju ponašanja, već škole. Nije volio da uči i bio je loš đak, ali se nikad nije tukao i bio nasilan prema drugoj djeci.

Prve komšije jedne od kuća u Bojniku nam pričaju još tragičniju priču o porodici Illić!

Naime, za Predragovu ćerku Anu (18), koja je ubijena u poodmakloj trudnoći, komšije M.N. (72) i S.N. (67) nagovještavaju da ju je maćeha Danijela podvodila.

- Dovodila joj je muškarce iz okolnih sela kasno noću u trošnu košaru iza njihive kuće, gde je morala da pruža seksualne usluge za novac. Čim bi se susret završio Danijela je ispraćala muškarca iz dvorišta naplaćujući mu uslugu. Sumnja se da je jadno dete ostalo u drugom stanju nakon jedne od tih noćnih sesija - navodi S.N.

Ipak, oboje kažu isto: da je Ana bila najbolje dijete u kući, da je sve radila, pomagala, kao i da nije bila lakog morala.

S kim god da je ekipa Telegraf.rs razgovarala o porodici Ilić, svi su rekli da im nije jasno kako je sitan Miloš uspio da ubije Predraga i Danijelu koji su bili krupni i kršni ljudi, kako je moguće da nisu uspjeli da ga savladaju. Čitav Bojnik strašno je pogodila ova tragedija i  niko ne može da vjeruje da su sukobi unutar porodice završeni krvavim pirom.

(Telegraf)