Zločin u Sarajevu

Timuru trebale pare za drogu pa ubio radnika pilićare sa 62 uboda nožem, produžen mu pritvor

  • 29.06.2020. 07:55

Ubijenom Halimu Buljubašiću nožem probio srce dva puta i te rane su na kraju bile smrtonosne

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu juče je održalo sjednicu te donijelo rješenje kojim se za naredna dva mjeseca produžava pritvor Timuru Kadiću, optuženom za ubistvo Halima Buljubašića (67). 

Kadićev branilac, sarajevski advokat Omar Mehmedbašić najavio je da će Vrhovnom sudu FBiH podnijeti žalbu na rješenje o pritvoru.

Brojne rane

Kadić se tereti da je 31. marta oko 17.10 sati u ulici Resnik, opštinaHadžići, u objektu farme pilića gdje je Buljubašić živio i radio, u namjeri da ga ubije, nožem nanio više teških povreda kojima je nastradali podlegao.

U optužnici koja je objavljena na internet-stranici Tužilaštva Kantona Sarajevo naveden je šokantan podatak da je Kadić svojoj žrtvi u pomahnitalom pohodu nanio čak 62 ubodne i rezne rane.

Pet puta ga je ubo u potiljak, devet puta u zadnji dio vrata, četiri puta u lijevo rame, dva puta u desno, devet puta po lijevoj ruci, dva puta u stomak i pet puta po desnoj ruci.

Najviše rana nanio mu je udarajući ga u grudni koš, čak 26, te probivši mu srce dva puta. Nastradali je usljed svega iskrvario na licu mjesta.

Kadić je priznao u policiji da je ponio nož i došao u pilićaru da opljačka novac radi kupovine droge, jer je zapao u krizu. Potvrdio je da ga je nesretni čovjek pokušao otjerati i da je došlo do naguravanja, kada je izvadio nož. Rekao je da mu je tada “pao mrak na oči” i da se ne sjeća koliko puta je izbo svoju žrtvu.

Vlasnik pilićare uhvatio je i savladao Kadića, koji je pokušao pobjeći.

Palio kladionice

Inače, Kadić je javnosti poznat i po paljenju kladionica, jer mrzi kocku, a zbog toga je ranije hapšen te se liječio na psihijatriji zbog paljenja objekata. I ovoga puta na klinici u Jagomiru je nad njim obavljeno neuropsihijatrijsko vještačenje.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.