Sahranjena

Tijelo žene u jami iz Petrovaca poruka i upozorenje društvu

  • 10.11.2019. 18:28

Uz jecaje četvorice sinova shrvanih tugom na mjesnom groblju u Ivankovu nedaleko od Vinkovaca pokopali su Anicu Buila (46) iz Petrovaca.

Sve do prije nekoliko dana četiri sina nadala su se da će pronaći majku, kojoj se još u aprilu gubi svaki trag. Ali policijska potraga otkrila je da je nesrećnu ženu vjerojatno ubio muž nasilnik, Zoran Buila (50), koji ju je potom zamotao u deke i ubacio u septičku jamu u dvorištu njihove kuće u Petrovcima.

"Užasan zločin htio je prikriti tako što ju je ubacio u drek, u kojemu je bila mjesecima, ali je sada došlo vrijeme da je dostojno pokopamo, da nađe svoje mjesto uz nebeskog oca", rekao je u molitvenom govoru nad lijesom pokojnice ivankovački župnik. Kao ni mnogi drugi mještani, nije mogao sakriti ogorčenje počinjenim zločinom.

Sinovi Anice Buila hodali su iza njenog kovčega. Iako je dvojicu dobila u prvom braku, a dvojicu u braku sa Zoranom, svu četvoricu othranila je jednako, pod istim krovom, onim Zorana Buile, kamo se preselila prije 24 godine.

"Mama je bila žena koja je puno trpjela, uglavnom zbog nas, a sad ju je to koštalo života", kazao je sin Ivan Smolčić. Iza njih bili su Aničini roditelji, majka Ljerka i teško bolesni otac, koji su sedmicama sumnjali da im je zet ubica. Više od 200 ljudi ispratilo je Anicu, među njima i oni koji su godinama dobro znali što se događa u toj obitelji, ali o tome nisu nikome govorili.

Nije ovo prvi slučaj da ubojica, želeći se riješiti tijela i prikriti zločin, žrtvu zadrži u neposrednoj blizini. Jasmina Dominić 19 je godina bila u zamrzivaču u porodičnoj kući u Palovcu, gdje je živjela. Ženu (55) iz Zagorja u julu je ubio sin (35) i pokušao je strpati u škrinju. Javnost je 2015. šokirao zločin kraj Vrbovca. Otkrilo se da su žena (39) i njezin ljubavnik (30) dvije godine ranije ubili njezina muža (41) i tijelo bacili u bunar na početku ulice.

Doc. dr. sc. Ante Bagarić, načelnik Zavoda za liječenje bolesti ovisnosti Klinike za psihijatriju Vrapče, kaže da je odbacivanje tijela u septičku jamu, koja se nalazi odmah kraj kuće, svojevrsna poruka drugim članovima porodice da je opasan.

"Što je žrtva bliže, to je opasnost veća, prijetnja je veća. Tako se u porodici stvara pokornost, strah, pokazuje se što se može dogoditi ako se neće pokoriti. To govori i o želji za potpunom kontrolom nad žrtvom", smatra dr. Bagarić. Ističe da ne postoje hladnokrvni ubice.

"Koliko god se neko činio hladnokrvan, osoba ima ogroman strah i osjećaj krivice, zna što je učinila i pokušava stvoriti lažnu formu misleći da žrtva, ako je blizu, nije ubijena. Nema je i ne smeta više, ali je tu u blizini - pojašnjava. Iz ovog što dosad znamo vjeruje da je ubica bio ubrojiv u vrijeme počinjenja.

Pročitajte još:

Ujedinio čitavu Srbiju, ali na kraju nije izdržao: Preminuo mali Isaija

Kembridž proglasio trodnevnu žalost: Preminuo Mihajlo Sporić, jedan od najboljih studenata iz Srbije

Aleksandar (18) se posvađao sa poznanicima pa pucao na njih

Muzičar poginuo usljed udara struje tokom montiranja instrumenta

Udario pješaka i pobjegao s mjesta nesreće

Državljanin BiH šokirao njemačku policiju na uviđaju nesreće

'Ja ću izaći iz zatvora kad-tad, ali ti iz groba nikada nećeš'

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.