Nikšić

Tijelo nesrećne Kristine pronašao čoban dok je čuvao ovce

  • 09.09.2019. 12:06

U blizini brane jezera Krupac u nikšićkom naselju Kočani juče je pronađeno telo osamnaestogodišnje K. R. Policija sumnja da je devojka ubijena, a za zločin je osumnjičen maloljetni Nikšićanin (16).

On je uhapšen samo nekoliko časova nakon pronalaska tijela i uz krivičnu prijavu priveden u Više državno tužilaštvo u tom gradu.

Brojne povrede

Tijelo nesrećne djevojke bilo je okrenuto licem prema zemlji, a zbog rana je policija odmah posumnjala da je u pitanju ubistvo zbog čega su sinoć izvršili blokadu grada i pojačali kontrole, piše "Dan".

Zločin iz strasti?

Uprava nikšićke policije juče je organizovala pres konferenciju povodom pronalaska tijela i maloljetnika koji se sumnjiči za njeno ubistvo. Pomoćnik direktora za sektor kriminalistike Enis Baković potvrdio je da je na tijelu žrtve konstatovan veći broj ubodnih rana, nanijetih hladnim oružjem, što govori da je najvjerovatnije riječ o zločinu iz strasti.

Za nepuna dva sata uhapšen je Nikšićanin rođen 2003. godine i uz krivičnu prijavu biće priveden u Više državno tužilaštvo - kazao je Baković.

Državna tužiteljka Danka Ivanović Đerić rekla je da je tužilaštvo izdalo naredbu za obdukciju tijela, kao i da je protiv osumnjičenog podneta krivična prijava, ali nije mogla da pruži više detalja o ubistvu i uhapšenom maloljetniku.

Čuvao stoku, pa pronašao tijelo

Tijelo je oko 18.30 časova pronašao mještanin Kočana, koji je u neposrednoj blizini čuvao stoku i odmah je pozvao policiju. K. R. je pronađena iza krupačke brane, u kanalu u topolama, a mještanin koji ju je pronašao, policiji je ispričao da u tom kanalu posljednjih mjeseci nema vode.

Тагови: