Poginula u stravičnoj nesreći

Tatjana (15) kao da je predosjetila smrt: Tata, pusti me u grad, možda mi je posljednji put

17:57, 06.07.2020.
Izvor: Kurir
Slavko Gudz, otac Tatjane (15), koja je poginula u udesu zajedno sa drugaricom Marijom Fekete (17) i Božidarkom Đukić (23), kaže da se kobne večeri protivio da ćerka ide u diskoteku, jer je imao loš osjećaj.

"Rekao sam ćerki da ne izlazi u grad, jer imam neki loš predosjećaj, a ona mi je odgovorila: "Tata, pusti me, vidiš da je ova korona, možda mi je posljednji put".

Ovo za Kurir kaže Slavko Gudz, otac Tatjane Gudz (15), koja je u nedjelju oko 3.30 sati poginula u saobraćajnoj nesreći na putu između Ruskog Krstura i Kule. U istoj nesreći život je izgubila i Tatjanina drugarica Marija Fekete (17), kao i Božoidarka Đukić (23), dok se Marijina sestra M. S. (14) bori za život. Nesreća se desila kada je Mihajlo Sabadoš (23), koji je pijan vozio "reno megan", u kom su bile djevojke, ali i mladić Jovan V. (18), koji je takođe teško povrijeđen, sletio s puta i upao u kanal.

Htjele da vide pjevačicu

- Tatjana i sestre iz Kule, Marija i M. S., bile su nerazdvojne. Njih tri su još u četvrtak zajedno bile na bazenu, a Tatjana mi je poslije rekla da su se tamo dogovorile da u subotu idu u diskoteku u Odžacima, jer je trebalo da nastupa pjevačica koju vole. Ne znam zašto, protivio sam se tome. Kao da sam znao da će se ovo desiti - priča uplakani Tatjanin otac i dodaje da je čuo da su djevojčice u subotu uveče prvo bile na nekoj kućnoj žurki.

- Poslije su produžile do diskoteke. Odlučile su da ranije krenu kući, pješice. Dok su hodale, kolima ih je sustigao Mihajlo, a sa njim su bili Božidarka i Jovan. Tako su se svi našli u istim kolima - objašnjava Slavko Gudz.

Kako kaže, za nesreću je saznao u nedjelju oko sedam ujutru, kada su ga probudili policajci.

- Moja Tatjana mi je bila desna ruka, od sve djece najviše mi je pomagala, slušala me. Išla je u drugu godinu prehrambene škole. Baš u nedjelju smo planirali da pečemo prase i da se malo okupimo, a sada sahranjujem ćerku - kaže Slavko, stežući ćerkinu sliku.

Tetka Slale su snimke iz provoda Tetka sestra iz Kule kaže da je mlađa djevojčica, koja je u Dječjoj bolnici KC Vojvodine, prije tragedije cijele večeri slala rođaci snimke iz provoda. 

- Rekle su majci da idu u šetnju, a otišle su u klub. Mlađa sestra je rođaci iz Novog Sada slala videe sa žurke. Ovo niko nije očekivao - kaže tetka.  

Nesrećni otac kaže da je čuo da je nastradala Marija Fekete ispala iz kola i da je ležala na putu.

- Glava i grudi su joj bili smrskani. Druga djevojčica bila je u jarku. Čuo sam i da je Jovanu operisana kičma i da su mu amputirane noge, kao i da na sve to ima koronavirus - kaže Slavko. 

Rekle da idu u šetnju

Ništa manja tuga nije ni u porodici Marije Fekete i njene povređene sestre M. S. Njihov očuh Zoran Šijak kaže da su djevojčice kobne večeri izašle u grad sa drugaricom Tatjanom, koja je trebalo da prespava kod njih.

- Rekle su nam da idu da prošetaju po kraju i da neće daleko ići. Na kraju su završile u diskoteci - priča potreseni očuh, koji je za nesreću saznao kada je krenuo na pecanje.

- Svakog jutra bih, prije odlaska na pecanje, ušao u sobu djevojčica da provjerim da li su se vratile iz grada i da li spavaju, ali sada to nisam učinio. Pozvali su me i rekli da su one doživele nesreću. Odmah sam otišao tamo, ali me nisu puštali da priđem blizu - kaže Šijak.

Očaj u porodici Đukić 

S dečkom bila u provodu, iza sebe ostavila dete (3) Tetka Božidarke Đukić, koja je iza sebe ostavila trogodišnju ćerku, kaže da njeni roditelji ne progovaraju od tuge.

- Božidarka je bila najmlađa od četiri sestre, po završetku škole otišla je u Novi Sad gdje njena sestra drži firmu za održavanje zgrada i zaposlila se. Tamo je i upoznala oca svoje ćerkice. Zabavljali su se, a nije znala da je oženjen. Tek kad je zatrudnela, sve se saznalo. Vratila se kod roditelja i sama odgajala djevojčicu. Bila je mirna, povučena i tiha - priča tetka i dodaje: - Mihajlo koji je vozio auto smrti bio je Božidarkin momak. Znam da su se zabavljali, pa je kobne večeri sa njom i drugom Jovanom bio u provodu. Ove tri djevojčice uopšte nisu bile njene drugarice, njih je Mihajlo slučajno sreo i povezao. Kakva crna sudbina.  

On dodaje da vozača "renoa", Mihajla Sabadoša, ne poznaje, ali da poznaje povrijeđenog Jovana V.

- Jovan se družio sa djevojčicama i ranije, znali smo ga dobro - kaže on.

Mihajlo Sabadoš saslušan je juče pred Višim javnim tužilaštvom u Somboru, a kako nezvanično saznaje Kurir, branio se ćutanjem. Njemu je određen jednomjesečni pritvor, a na teret mu se stavlja teško djelo protiv bezbednosti saobraćaja za koje je zaprijećena kazna od dvije do 12 godina zatvora.