Priboj

Taksistu tukli u vožnji, pa ga potom ostavili na ulici onesviješćenog

  • 08.10.2019. 13:31

Žarka Sparića (65), taksistu iz Priboja, u noći između petka i subote brutalno su pretukla dvojica klijenata, najprije ga udarajući tokom vožnje, a zatim i na ulici na koju su ga izbacili pošto su zaustavili automobil.

Zbog teških povreda glave Sparić je hospitalizovan na neurohirurškom odjeljenju Opšte bolnice Užice, a kako priča njegov sin Milanko tukli su ga R. V., zaposlen u Domu zdravlja u Priboju, i njegov brat D. V. koji radi u pribojskoj Opštinskoj upravi, piše Blic.

Prema onome što mu je ispričao otac, Milanko Sparić kaže da je Žarko te noći na taksi stajalištu u starom delu Priboja primio jednog mladića koji je naručio vožnju u novi dio grada.

– U tom trenutku su se kraj vozila pojavili R. V. i D. V. i tražili od mog oca da i njih poveze u Novi Priboj. On ih je primio u kola. Išli su uzanim ulicama naselja Jarkovac kraj Lima prema dijelu grada zvanom Luka. Jedan od braće, koga Žarko poznaje, pokušao je mom ocu da objasni gdje da ga vozi, a on mu je odgovorio:

"Znam gdje Vam je kuća. Često vozim Vašu kćerku".

U tom trenutku ovaj drugi je odbrusio:

"Šta ti imaš da spominješ njegovu kćerku, znaš li ti ko sam ja?" priča Milanko Sparić.

Tada je jedan od braće, prema svjedočenju taksiste, počeo sa zadnjeg sjedišta da ga pesnicama tuče u glavu. Pridružio mu se i brat, takođe udarajući Sparića.

"Momak kojeg je moj otac prvog primio u vozilo, i koji je sjedio na mjestu suvozača, je vikao: ‘Prestanite da ga bijete, izginućemo’.

I Žarko ih je molio da ga ostave, ali nisu prestajali da ga pesniče. Zatim su podigli ručnu kočnicu i zaustavili automobil na jednom proširenju i mog oca izbacili na ulicu. Tu su nastavili da tuku, šutirajući ga nogama u glavu – prepričava Milanko Sparić.

Mladić sa prednjeg sjedišta je pobjegao, a pretučenog taksistu napadači su ostavili onesviješćenog da leži na ulici.

"Kada je moj otac došao sebi, krenuo je prema bolnici i telefonom o svemu obavestio moju majku i sestru. U bolnici, a njega osoblje dobro poznaje s obzirom da dugo radi kao taksista, od modrica i podliva po licu nisu mogli da ga prepoznaju. Nedugo zatim tu se pojavio i R. V., radnik Doma zdravlja, i rekao da je i njega tukao moj otac. Otac mi je ispričao da on nikoga nije udario i da je D. V. u bolnicu došao sa flasterom na glavi", kaže sin teško povređenog taksiste.

Usljed zadobijenih povreda Žarko Sparić je u subotu ujutro prevežen u bolnicu u Užicu, dok je na liječenju u pribojskoj bolnici primljen R. V. Njegov brat je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Kako je rečeno u Osnovnom javnom tužilaštvu, jedno lice koje je osumnjičeno za napad na Žarka Sparića je na slobodi, premda je Osnovni sud u Priboju odbio zahtjev da mu se odredi pritvor. Drugi osumnjičeni je, rekli su u tužilaštvu, u pribojskoj bolnici i čuva ga policija. Na teret im se stavlja teška tjelesna povreda u saizvršilaštvu.

Porodica Sparić, mada Žarko ne zna ko je treći putnik, moli mladića koji je sjedio na mjestu suvozača i pobjegao tokom tuče da se javi policiji i posvjedoči o nemilom događaju.

Žarko Sparić, rečeno nam je iz užičke bolnice, je primljen u ovu ustanovu sa teškim povredama lica maksilofacijalne prirode.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.