Niš

Taksistu huligani unakazili bakljom: "Ruke i lice su mi gorjeli dok smo spasavali momka"

  • 07.12.2019. 20:12

Nišlija G. Ž. (56) vozač City taksija, jedva je noćas izvukao živu glavu jer se ni kriv ni dužan našao usred obračuna Delija i Grobara. Užasnuti čovek kome su navijači tokom tuče zapalili vozilo, zadobio je opekotine trećeg stepena po rukama i licu. Međutim, ono što ga je istraumiralo više od povređivanja je što je bio svjedok izliva stravične mržnje mladih ljudi, koje razdvaja jedino ljubav prema različitim klubovima.

G. Ž. je oko tri sata dobio poziv da iz jednog restorana na Matejevačkom putu pokupi putnike.

- Ušla su dvojica mladića, starosti osamnaest do dvadeset godina i zatražila da ih odvezem do centra grada. Prešli smo pedesetak metara kada mi je jedan od njih kazao da stanem da pokupimo još dvojicu. Sve je bilo normalno dok se nismo zaustavili na semaforu kod skretanja za Knjaževačku ulicu gdje je stajala grupa momaka. Putnik koji je sedeo na zadnjem sedištu je otvorio vrata i počeo da psuje i vređa te mladiće - opisuje nemile scene taksista.

- Kazao sam mu da zatvori vrata, da ne pravi problem, ali je on nastavio da ih izaziva. Uslijedila je razmjena uvreda, a zatim su trojica, četvorica momaka skočila na auto.

- Polako sam vozio da ih ne povrijedim i odjednom sam vidio samo ruku kako ubacuje baklju kroz prozor zadnjih vrata – opisuje uznemireni taksista navijački obračun koji je pukom srećom prošao bez žrtava - priča taksista.

Svjestan mogućih posljedica, taksista je razularenim mladićima kazao da bježe iz vozila.

- Stao sam i viknuo: "Ima plinska boca, djeco bežite iz auta!" Svi osim jednog su pobjegli. Taj mladić koji je ostao pozadi je bio u šoku. Čučnuo je na patos, glavu je pokrio rukama dok su kola gorjela brže nego slama. Ja i jedan od mladića smo ga izvukli, bilo je strašno, ruke i lice su mi goreli dok smo ga spasavali. U policiji sam čuo da ta baklja stvara temperaturu od 1.500 stepeni – priča G. Ž.

Nakon što je zbrinuo putnika, taksista je pokušao da spasi vozilo, što se pokazalo kao nemoguća misija.

- Ispraznio sam protivpožarni aparat, ništa nije vrijedilo. Imao sam i flašu sa vodom od litar i po i to sam prosuo, sve džaba. Počeo sam da dozivam "Upomoć!" Pokušavao sam da zaustavim vozače, niko nije htio da stane osim jednog taksiste koji mi je dao vodu, ali ništa nisam mogao da uradim – nastavlja uznemireni čovek.

Vrlo brzo stigli su policajci i vatrogasci, a G. Ž. je prebačen u bolnicu.

- Ustanovljene su mi opekotine trećeg stepena, ma sreća je da mi se kosa nije zapalila, bio bih gotov da se to desilo. Iz bolnice sam otišao u policiju, tamo sam saznao da su se sukobili navijači Crvene zvezde i Partizana. Svačeg sam se nagledao radeći ovaj posao, i pijanih i svakakvih, ali ovoliku agresivnost, takvu mržnju nikad u životu nisam video – kaže taksista.

Pročitajte još:

Tragedija na gradilištu: Radnik pao sa zgrade, podlegao povredama

Ubice snimale mučenje nesrećnog mladića, potom ga bacile u Savu

Gori objekt nekadašnje prodavnice, mještani tvrde: Požar uzrokovali migranti!

Pijani vozač automobilom uletio među pješake, troje poginulo

Izgubili dobijen meč zbog bizarnog razloga

Umrla žrtva silovanja: Presreli su je, pretukli, izboli, polili kerozinom i zapalili

Otac koji je izgubio suprugu i kćerku stravičnoj nesreći: Svi su još u istoj kafani i piju

Teška saobraćajna nesreća: Poginuo vozač u slijetanju automobila

Tatjana platila više od 3.000 maraka baštovanu da joj ubije supruga

Тагови:
  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија