Detalji sa suđenja

Svjedok Tužilaštva: "Krunića smo vozili u UKC RS iako smo znali da je prekasno"

  • 09.03.2020. 14:01

Danas je ispitivanjem svjedoka Tužilaštva u Okružnom sudu u Banjaluci nastavljeno suđenje Benediju Đukanoviću (42), Emiliju Baldi (56) i Rodoljubu Gajiću (36) optuženima za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog radnika obezbjeđenja Žarka Pavlovića te ranjavanje Gorana Ilića.

Saslušana su dva radnika Krunićevog obezbjeđenja. Nevjenčana supruga Emilia Balde je odbila da svjedoči, na šta je imala pravo, dok je svjedok Aleksandra Kalamanda zatražila da njeno svjedočenje bude zatvoreno za javnost, što je Sud i odlučio.

Iako je ostatak sudjenja bio otvoren za javnost predsjednik Sudskog vijeća i pored odobrenja Predsjednika suda, nije dozvolio da se snima cijeli glavni pretres, nego samo nekoliko minuta sa početka. 

Saslušani svjedoci ispričali su svoja saznanja iz noći kada se ubistvo desilo. 

Jedan od njih, Duško Konjević, ispričao je da je te noći na putu do Krunićevog imanja vidio tijelo muškraca u obližnjem kanalu, ispalio je metak upozorenja, ali reakcije nije bilo, pa je pretpostavio da se radi napadaču koji je mrtav. Dodao je da su se nakon toga zaputili ka Krunićevoj kući, gdje su zatekli tijela ubijenih Krunića i Pavlovića. Krunićevo tijelo su ubacili u službeni automobil i zaputili se ka UKC Republike Srpske, iako su već tada znali da mu nema spasa.

Naveo je i da su kružile priče da Gajić ima probleme sa kockom i da je u dugovima.

Drugi svjedok, Željko Milašinović, potvrdio je da je optuženi Gajić tražio zamjenu smjene, te nije radio na dan kada se dogodilo ubistvo.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.