Suđenje za pokušaj ubistva Vladimira Kovačevića

Svjedočio najbolji sportista Republike Srpske

16:22, 18.03.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
U nastavku suđenja za pokušaj ubistva novinara Vladimira Kovačevića, svjedočio je najbolji sportista Republike Srpske Darko Savić. 

Savić kao svjedok tužilaštva potvrdio je da je optuženog Marka Čolića dovezao na mjesto napada dan nakon što se dogodio brutalan napad na Kovačevića. 

Tvrdi da mu je Čolić rekao da u blizini stadiona FK "Naprijed" treba "nešto da vidi". Šta - nije precizirao. 

U sudnici su prikazani i snimci video nadzora kuće koja se nalazila u blizini na osvovu kojih je Savić trebalo da potvrdi da je riječ o njegoom autu na snimku i da u auto ulazi Marko Čolić. Na sve to odbrana je imala prigovore.

Tvrdili su da ti dokazi nezakonito stečeni, da s njima manipulisalo i da se ne zna ni odlakle su izuzeti niti da je za njih bila naredba suda. S obzirom da su prigovori branioca prštali na sve strane Sudsko vijeće je napravilo pauzu da bi se konsultovali o svim prigovorima odbrane. 

Nakon desetak minuta sve prigovore su i dobili. Svjedočile su i dvije komšinice oštećenog Kovačevića koje su mu prve pritekle u pomoć. Opisale su da su Kovačevića zatekle krvavog, ali da tada nisu vidjele nikog više u blizini ulaza ispred koga se sve desilo.